Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

MaasAction en Tibor, o Tibor!

Beste Truusje,

Stel, je bent een weldenkende student. Sterker, je bent met een hele groep weldenkende studenten. Die er niet van houden dat vrouwen worden geëxploiteerd, voor welk doel dan ook en zeker niet voor de promotie van een Heerendispuut. Want je hebt posters zien hangen van een Circumflexdispuut waarop een blote en misschien wel dronken vrouw masturbeert. Wat doe je dan? Je protesteert met een lange blog op het internet, een ellenlang epistel waarin je en passant ook nog even een internetfilmpje voor een Circumflexfeest hekelt omdat daarin de bekende Oostenrijkse familieman Josef Fritzl ten tonele wordt gevoerd. Allemaal heel erg schandelijk natuurlijk. En wat zet je onder je blog? Je naam, vanzelfsprekend. Want zo hoort dat in dit land en in de hele beschaafde democratische wereld: je bent ergens voor of tegen en dat laat je weten met naam en toenaam. Zo werkt democratie, mensen strijden met woorden, niet met wapens, en ze doen dat met open vizier. Wie zijn naam niet noemt heeft iets te verbergen. Wie een ingezonden brief stuurt naar een krant en zichzelf Pietje Puk noemt, ziet hem nooit gepubliceerd. Er is open debat of er is geen debat. Verantwoording leg je publiekelijk af, niet onherkenbaar met een laken over je hoofd.

Maar zal ik je eens wat vertellen? Nou ja, het stond vorige week al in Observant: deze weldenkende, ahum, antiseksistische studenten geven hun namen dus niet bloot! Ze hebben “verschillende achtergronden, nationaliteiten en geslachten (genders)”, ze noemen zich MaasAction en ze geven ook nog een reden voor hun anonimiteit: het gaat, zo leggen ze uit op hun site, om de inhoud, de boodschap, niet om hun namen, die zijn “niet relevant”. Dat maken zij dus even uit, wat wij relevant moeten vinden. De arrogantie! Maar goh, het opent wel nieuwe perspectieven. Zo kunnen we voortaan bij verkiezingen op kandidaatloze lijstjes stemmen, want het gaat om de boodschap toch? Al sturen ze vervolgens een paard en een geit naar de Kamer, dondert niet, want: de boodschap! En wie was die gek die een bom liet afgaan op een markt? Wie zit daarachter? Ach, dat willen we niet weten: zolang er maar een briefje bij zit met een boodschap!

Weet je wat nog het treurigste is Truusje? Dat de voorzitter van Circumflex zijn excuses heeft aangeboden aan dat zooitje digitale bivakmutsen, die Staphorsters in vermomming. Dat maakt het erge nog extra erg.

Albert Bergbroeder

P.S. Aan die kletskoek van jou van vorige week ga ik geen woorden vuil maken hoor. Zonde van de zendtijd.

 

Beste Albert,

Ik kan er niets aan doen maar ik geloof dat ik het deze keer met je eens moet zijn. Nee, niet met je PS, met je brief. Ik hou ook niet zo van groepjes anonymi die andere mensen de maat nemen. Ze zijn tegen seksisme, guttegut, daar ben ik ook tegen maar is elke blote dame op een poster verboden? Ik was van de week bij de Tefaf, daar moeten die kinderen van MaasAction maar niet heen gaan lijkt me, ze schrikken zich dood, ik zag er twee getekende vrouwen die allebei, jawel, aan het masturberen waren. Begin vorige eeuw, dus iets na 1900, van Gustav Klimt en van Egon Schiele. Pervers hè? Ontaarde kunst eigenlijk. Oeps, waar hebben we dat meer gehoord Albert? En dan die arme voorzitter van Circumflex met z’n excuses, onze Tibor, een enorm lange knapperd met wie ik graag op de poster zou willen, Tibor, o Tibor, zo ga je niet met anonieme actiegroepjes om! Daar ga je niet voor door het stof! Die geef je een schop onder hun gemaskerde kont, die stuur je naar school om manieren te leren! Kom maar eens met me praten, knul.

Truusje Tintemans

 

Truusje Tintemans en Albert Bergbroeder

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Name (required)

Email (required)