Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Nieuwe baan voor 1 dag

33 werknemers van de Universiteit Maastricht fietsen vandaag (donderdag 29 maart) een andere kant op als ze naar hun werk gaan. Het is de Week van de Mobiliteit, een week waarin werknemers in heel Limburg voor één dag van baan kunnen switchen.

“Er komen ook 33 mensen naar de UM”, zegt Sophie van Roon, interne consulent bij het loopbaancentrum. “Zij worden gezamenlijk ontvangen en gaan dan met hun gastheer of –vrouw mee die hun programma voor de dag gepland hebben.” Het idee achter het initiatief van het Limburgs Interim Functievervullings Traject en Mobiliteitsbureau IGOM is om mensen kennis te laten maken met andere bedrijven en functies en zo hun blik te verruimen.

Jeroen van der Kooij, service level manager bij ICTS, deed mee bij de vorige editie in 2010. De Week van de Mobiliteit wordt om de anderhalf jaar gehouden. Dit is de derde keer. “Ik was toen net in die functie begonnen en ik wilde graag weten hoe het bij een ander bedrijf wordt ingevuld.” Van der Kooij kon terecht bij pensionfonds APG. “We kregen wat algemene informatie, vervolgens heb ik met twee collega’s gesproken en ben ik bij een meeting met een klant geweest. Je merkte goed dat het een commercieel bedrijf is, aan hoe ze het hebben ingericht en hoe mensen met elkaar omgaan. Ze zijn meer gericht op winst maken.” Een dagje van baan wisselen zou hij iedereen aanraden. “Het is een leuke ervaring en heeft me wat ideeën gegeven over hoe ik mijn eigen werk kan invullen.”

 

Cleo Freriks

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Name (required)

Email (required)