Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Wedstrijd voor medische studenten

Hoe snel kun je een diagnose stellen? Hoeveel medische kennis heb je in huis? Herken je aandoeningen aan de hand van een foto? Op dit soort dingen worden bachelorstudenten geneeskunde getest tijdens de Rosalind Franklin Contest op zaterdag 12 mei.

Het idee voor een wedstrijd voor medische studenten komt overwaaien uit Berlijn, waar Martin Paul, nu voorzitter van het college van bestuur in Maastricht, in 1999 voor het eerst de Benjamin Franklin Contest organiseerde. “In Duitsland is het nu heel prestigieus”, zegt geneeskundestudent Thomas Schok, een van de organisatoren in Maastricht. “Er zijn eerst voorrondes voordat je überhaupt mee kunt doen en als je wint, kan dat op je cv.”

In 2010 is een team uit Maastricht onder leiding van Martin Paul naar Berlijn gegaan en daar is het idee ontstaan om zoiets ook hier te organiseren. Het evenement wordt gesponsord door onder andere de UM zelf en ABN Amro. Inmiddels hebben zich – naast Maastricht – drie teams aangemeld, in totaal is er plek voor zeven. Ieder team mag een coach meenemen, een hoogleraar van hun faculteit.

De organisatiecommissie denkt ondertussen al aan de toekomst. “Volgend jaar zouden we graag de masterstudenten erbij betrekken”, vertelt Schok. “En ik zie ook mogelijkheden voor de internationale track en de assistenten klinisch onderzoek.”

 

Cleo Freriks

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Name (required)

Email (required)