Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

In Memoriam Theo Roemen

Ons bereikte het droeve bericht dat, na een ziekbed van een jaar, onze medewerker Theo Roemen op 62-jarige leeftijd is overleden. Theo was een medewerker van het eerste uur. Na 10 jaar werkzaam geweest te zijn als analist in het klinisch chemisch laboratorium van het ziekenhuis Sint Annadal (voorloper van het azM), kwam hij in 1977 in dienst bij de toen nog jonge capaciteitsgroep Fysiologie. Zijn gehele werkzame leven beslaat dus meer dan 45 dienstjaren, wat zijn liefde voor het werk weerspiegelt. Als laboratoriummedewerker heeft Theo een belangrijke bijdrage geleverd aan het onderzoek naar de vetzuurstofwisseling in het gezonde en zieke hart.

In zijn werkzaamheden was hij altijd bijzonder toegewijd, nauwkeurig en betrouwbaar. Aan vele wetenschappelijke artikelen van de vakgroep Fysiologie heeft hij een essentiële bijdrage geleverd.  Als collega was hij een rustige, stabiele en zeer sociale factor in de groep. In de loop der jaren heeft Theo ook een van zijn hobby’s gecombineerd met het werk: computers. Hoewel Theo één van de oudere medewerkers was, is hij vanaf de beginjaren van het computertijdperk de steun en toeverlaat voor de groep geweest bij het gebruik van deze nieuwe techniek en vooral bij het oplossen van de frequent terugkerende computerproblemen. Zijn nimmer aflatende bereidheid te helpen, zullen wij blijven herinneren.

Met al deze activiteiten is hij doorgegaan tot het echt niet meer ging, nu ongeveer een jaar geleden. In het afgelopen jaar hebben Theo en zijn vrouw Marie-Ange, bijgestaan door hun zoon Marc, hard gestreden om zijn ziekte te overwinnen, maar dat bleek een ongelijke strijd.

Wij wensen Marie-Ange, Marc en schoondochter Anouk alle sterkte toe om dit grote verlies te verwerken. Theo zou volgende maand grootvader geworden zijn van zijn eerste kleinkind. Wat jammer dat hij dit niet heeft mogen meemaken.

 

Namens de vakgroep Fysiologie, prof. dr. M.J. Post, vakgroepvoorzitter

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Name (required)

Email (required)