Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Tuigeiland

@allthingsroyal: “Public Relations 2.0: King of Spain goes shooting elephants with his misstress, Willem-Alexander and Maxima buy Greek villa,...... #sarcasm.”

Willem-Alexander en Maxima blijken, na het debacle in Mozambique, het idee van een vakantiehuisje op een exotische locatie niet te hebben losgelaten. Financiële tekorten, crises en maatschappelijke onzekerheid ten spijt; zij vonden het een prima moment om enkele miljoenen euro’s uit te trekken voor een ‘woninkje’ bij de Griekse stad Kranidi. Buurmannen Vladimir Poetin en Sean Connery namen ze op de koop toe. De fictieve troonopvolger die op Twitter actief is, is zich van geen kwaad bewust, want met de financiën van de Koninklijke familie zit het schijnbaar wel snor: @WimLex_NL: “Met #Ariane behaalden Wij 5 jaar geleden de #TripleA-rating. Weinigen doen Ons dat nu na.”
@marktwain2 geeft toch even fijntjes aan dat de zaken niet zo liggen en twittert: “Is het wijs dat Willem Alexander en Maxima in deze tijd laten weten dat zij een vakantiehuis van 4.5 miljoen hebben gekocht? Nou nee.” Royalty-watcher @MarcvdLinden ziet er blijkbaar de lol wel van in: “Willen WA en Maxima nu, na Mozambique, nu ook de arme Grieken gaan helpen met hun villa? :-)”

@JRobertNL: “ADVOCAAT VAN DE DUIVEL?”

Op maandagochtend bericht Tjalling van der Groot, raadsman van Robert M.: “Vandaag (9.30 uur) houden wij in de Amsterdamse zedenzaak ons pleidooi ter verdediging van de hoofdverdachte Robert M.” Enkele uren later breekt de storm los op Twitter als blijkt dat de advocaat pleit voor bijna volledige vrijspraak, omdat bewijsmateriaal in de zaak op onwettige wijze zou zijn verkregen. Van der Groot moet het flink ontgelden; advocaat zijn is tot daar aan toe, maar kan de beste man zichzelf nog in spiegel kijken na dit pleidooi vraagt menig twitteraar zich af. Tussen alle onderbuikgevoelens en diepe verontwaardiging (“afschieten die vent!”) door, blijft @Daanoontje met beide benen op de grond staan: “Dat Robert@papohnepudding denkt vooral in oplossingen: “Idee? Breivik, Robert M, en nog meer van dat gespuis een eigen eiland met Desi Bouterse als koning? Mét 'n hek eromheen uiteraard.” M. walgelijke dingen heeft gedaan, betekent niet dat we gewoon het recht maar volledig aan de kant moeten schuiven.”

 

Lisa Dupuy

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Name (required)

Email (required)