Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Geen rubicon-beurzen voor UM’ers

NWO heeft begin deze maand 29 jonge onderzoekers een Rubicon-beurs toegekend om twee jaar ervaring op te doen in het buitenland, maar onder hen zijn geen Maastrichtenaren dit keer. Wel vielen twee buitenlanders in de prijzen die voor de UM hebben gekozen. Dat zijn meteen de laatste twee want voortaan komen alleen onderzoekers in aanmerking die van de laatste vijf jaar twee jaar aan een Nederlandse instelling hebben gewerkt. Onderzoeksfinancier NWO heeft minder geld te besteden.

De buitenlanders lijken hun laatste kans met beide handen te hebben gegrepen want van de 29 aanvragen waren er veertien van over de grens, en dat is meer dan normaal. Een van hen is de Israëlische Tamar Sharon, die aan de slag gaat bij de faculteit cultuur- en maatschappijwetenschappen. Ze zal er werken aan het project Healthy citizenship and the responsibilization of health, met daarin de vraag: hoe gaan mensen om met ‘gezond burgerschap’, met het feit dat ze meer en meer verantwoordelijk worden gehouden voor hun gezondheid.

Maria Weiber komt van het European University Institute in Florence. Bij de rechtenfaculteit gaat ze de verschillen onderzoeken tussen voedselregelgeving van de EU en de Wereldhandelsorganisatie. Die blijken soms tegenstrijdig.

 

Maurice Timmermans

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Name (required)

Email (required)