Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Chic Sat Club Night

Chic Sat Club Night

Voor een clubbing ervaring moet je in Beek zijn, volgens onafhankelijk Heerendispuut Chic Sat, dat afgelopen woensdag een feest organiseerde in discotheek Mondial. Er heerst een schoolreisjesgevoel: met een volgepakte bus op stap. Snoepzakken zijn ingeruild voor hoge hakken, de bus is ingedeeld op dispuutstrui. Met z’n allen op weg naar Beek: “Ja, inderdaad. Nooit eerder geweest. Trekt me verder ook niet hoor, het is dat er een discotheek staat,” zegt een meisje dat kleumend in de rij staat. “En daar gaat iedereen toch voor.”

Want, zo legt men in Club Chic Sat uit: op deze manier uitgaan, dat kan niet in Maastricht. “Het is gewoon nergens groot genoeg,” zegt een jongen in de rij voor de garderobe. “Kijk, nu is toch bijna iedereen er; alle disputen zouden hier wel inpassen. Dat is speciaal. Als je in Maastricht uitgaat, staat toch iedereen verspreid door de stad, in verschillende kroegen.”

Volgens een rookster zijn er meer voordelen van Club Mondial: “Er zijn leuke mensen, chille muziek.” Is dat dan verder niet te vinden in een Maastrichtse kroeg? Ze schudt meewarig het hoofd. “Deze muziek zeker niet, die komt eigenlijk alleen in zo’n club tot z’n recht. Iedereen wil hier echt losgaan, ze hebben zich uitgedost met al die neonlichtjes.” Haar vriendin voegt eraan toe: “Naar de kroeg gaan in Maastricht, dat is doordeweekse kost, daar is bijna niets meer aan. Dit is echt feest.”

Lichtstaafjes en verschaald bieren plakken intussen al aan de vloer. Zelfs de balkons zijn goed gevuld met dansend volk. Bij het DJ-podium haalt een meisje halsbrekende toeren uit om DJ Enzo Zanetti haar neon-zonnebril aan te geven. Opzetten doet hij ‘m niet, maar hij neemt het blacklightprul graag aan. Het moet gezegd: het gaat lekker, en dat al redelijk vroeg op de avond. Zo’n krap drie kwartier nadat de eerste buslading feestgangers is gearriveerd en de tweede groep zich aansluit om een uurtje of elf, is Club Mondial één massa die relaxed meedeint met de muziek en zo af en toe op aangeven van de DJ de fucking hands de lucht insteekt.

De enige onhandigheid van het evenement blijft de locatie. Wat vroeger terug naar huis fietsen zit er niet in. Gelukkig is een extra vroege bus geregeld, waarvan veel feestgangers gebruik maken. Rond 2 uur dunt de club-bevolking dus wat uit. “Het is balen dat je wegmoet, want zo’n party wordt steeds leuker aan het eind. Maar zo kun je tenminste wél gewoon gaan”, merkt iemand op. Het betreft nog een hele organisatie: krijg de studentenpopulatie van Maastricht maar eens in al die bussen. “We kunnen nu niet echt genieten, nee,” geeft Loïc van de Walle van organiserend dispuut Chic Sat toe. “Je wilt alles in goede banen leiden, en we zitten straks ook weer vanaf half 4 in alle bussen om iedereen terug te brengen.” Het gaat trouwens om zo’n 850 man. “En het is pas de tweede editie; vorig jaar hadden we 500 gasten. Als dit allemaal goed gaat, kunnen we het volgend jaar hopelijk nog groter aanpakken.”

 

Lisa Dupuy

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Name (required)

Email (required)