Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Nieuw bestuur ISO

Nieuw bestuur ISO

Het Interstedelijk Studenten Overleg heeft een nieuw bestuur gekozen dat op 30 juni zal aantreden. Voorzitter is de Nijmeegse student filosofie en politicologie Thijs van Reekum.

Van Reekum (24 jaar) is al een tijdje politiek actief. Hij was portefeuillehouder onderwijs bij de Jonge Democraten, de jongerenvereniging van D66. In Nijmegen was hij voorzitter van studentenfractie SIAM.

Op zijn Facebook-profiel beantwoordde Van Reekum eind vorig jaar zes vragen. Een ervan gaat over de studiefinanciering. Handen af van de basisbeurs? “Nee, mits dit geld wordt geherinvesteerd in hoger onderwijs.”

Met linkse politiek heeft hij weinig op. Zo twitterde hij vorige maand: “BREKEND: Diederik Samson nieuwe leider #PvdA. Helaas zal de koers nu verder naar links gaan #gemistekans”.

De nieuwe secretaris is Lieveke Peeters, een 24-jarige student arbeids- en organisatiepsychologie aan de Universiteit Utrecht. “Lieveke is voorzitter geweest van studentenroeivereniging ORCA”, aldus de sollicitatiecommissie. “Hierdoor weet ze hoe ze mensen moet aansturen en in beweging kan krijgen.”

Penningmeester is Remco Rous, 21 jaar en student journalistiek aan de Hogeschool Utrecht. Hij heeft al tweeënhalf jaar bij het ISO gewerkt als medewerker van het kenniscentrum. Ten slotte zijn er nog twee algemeen bestuursleden: Jorg van Velzen en Willemijn Boskma.

Van Velzen (25 jaar) is student geschiedenis van een researchmaster aan de Universiteit Utrecht. Ook Boskma is student geschiedenis: zij heeft net haar bachelor geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen afgerond.

Scheidend ISO-voorzitter Sebastiaan Hameleers is blij met de benoemingen. “Er is van alles aan de hand in het hoger onderwijs en er wacht hun een grote opdracht. Ik heb er alle vertrouwen in dat ze het goed zullen doen.”

Het ISO is één van de twee landelijke studentenorganisaties. De andere is de Landelijke Studenten Vakbond (LSVb). De LSVb zich meer aan de linkerzijde van het politieke spectrum en het ISO meer aan de rechterzijde, maar op veel punten vinden ze elkaar.

Het ISO maakte vorig jaar een wervingsfilmpje, dat op YouTube meer dan 2.100 keer is bekeken. Negentig mensen vroegen informatie aan over de baan als ISO-bestuurder en uiteindelijk hebben vijftig mensen gesolliciteerd.

 

HOP

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Name (required)

Email (required)