Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Drie lintjes

Drie UM-hoogleraren ontvingen afgelopen week een koninklijke onderscheiding. Nanne de Vries en Hans Heijke werden benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau, René de Groot tot Officier in de Orde van Oranje Nassau. De onderscheidingen benadrukken de maatschappelijke verdiensten van de gelauwerden, bij ‘Officier’ strekken die bijdragen zich uit in het buitenland.

Sociaal-psycholoog De Vries, hoofd van de capgroep gezondheidsbevordering, ontving een lintje vanwege zijn grote betekenis voor het voorlichtingsbeleid en in het bijzonder voor gezondheidscampagnes. Dat heeft geleid tot betere campagnes die de levenskwaliteit van met name kwetsbare groepen heeft vergroot.

Heijke, emeritus hoogleraar onderwijs en arbeidsrecht, is mede geëerd vanwege de oprichting van het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA), waarvan hij bovendien directeur is geweest van 1986 tot zijn emeritaat in 2008.

René de Groot, hoogleraar rechtsvergelijking, is een van de oprichters van de juridische faculteit in Maastricht en viert dit jaar zijn dertigjarig jubileum. Hij is een autoriteit op het gebied van nationaliteitenrecht. Bij een breder publiek werd hij bekend als getuigedeskundige in de naturalisatie-affaire van de Ivoriaanse Feyenoord-spits Salomon Kalou.

 

Maurice Timmermans

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Name (required)

Email (required)