Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

“Stop met studeren en begin een boyband”

“Stop met studeren en begin een boyband”

Donderdagavond, een volle Bonbonnière. Voor de vijftiende keer organiseert Onafhankelijk Damesdispuut Hesperides de inmiddels legendarische Maastrichtse Studenten Playbackshow.

Verschillende disputen hebben hun krachten gebundeld om zeventien acts te creëren, waarbij ze steeds kleine stukjes uit verschillende nummers playbacken. Hoewel sommigen hun optreden wat afraffelen zijn er ook deelnemers die hun taak zeer serieus nemen. “De afgelopen maanden zijn we twee keer per week bij elkaar gekomen om te repeteren”, vertelt geneeskundestudent Jorien van de Pas van M.D.G. Linque, dat vorig jaar de grote winnaar was. Ook nu scoren ze met hun optreden; vooral de mannen in de zaal kijken hun ogen uit. “Compleet met hoge hakken, leren broeken, zowel dansend als playbackend. Een formidabel optreden”, becommentarieert de jury.

De heren van O.H.D. Silenus hebben naar eigen zeggen als doel elke vrouw in de zaal te verleiden. Voor een groot deel slagen ze daar ook in. Dames gillen alsof hun leven ervan afhangt wanneer de mannen het podium op komen. “Stop met studeren en begin een boyband”, is dan ook de reactie van de jury.

“We zijn al sinds december bezig met de organisatie”, zegt Manon van Drunen, voorzitter van het evenement. “Gelukkig konden we gebruik konden maken van een bestaand draaiboek. De playbackshow is razend populair; al een aantal jaren achter elkaar is het volledig uitverkocht”.

De uitgedoste studenten strijden voor verschillende prijzen. Zo kunnen ze bioscoopbonnen, dinercheques en fusten met bier winnen. De jury bepaalt dat dit jaar O.D.D. Bon ‘Aparte en O.H.D. Bonobo met de eerste prijs naar huis gaan. De publieksprijs wordt uitgereikt aan de in lichtpakken gehulde heren van H.G. Sunergos.

 

Iris Fraikin

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Name (required)

Email (required)