Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Wie twittert het meest?

@debbyvsoest: “Het vogeltje zingt al wat minder hard..”

 

Het was voor ’s lands twitteraars groot nieuws: vorige week bracht onderzoeksbureau Multiscope het bericht dat de ‘Groei Nederlandse twitteracounts’ afzakte. Daarmee lijkt een einde te komen aan een trend. Als om het tegendeel te bewijzen, haalde het bericht de trending topic lijsten. De resultaten werden lustig vergeleken, zoals door @LaurensVHG: “Mensen uit Almere twitteren het meest. Gisteren lazen we: meeste tweets niet interessant. Verband?” Overigens is men het over de dichtst-betwitterde gemeente niet eens, want ook Zwolle claimde de kroon: @vvvzwolle: “#Zwolle is en blijft twitterhoofdstad van #Nederland :)”

Verder nog wat feitjes: vrouwen doen ‘het’ meer dan mannen, en bijna één op de vier gebruikers schermt het profiel af, door middel van het zogenaamde slotje. Wil je zo’n account volgen, dan moet je eerst toestemming vragen, en het automatisch re-tweeten van hun berichten is niet mogelijk. @Niiccky haalde de beveiliging weg en voelde zich bevrijd: “Voelt goed, slotje van mn twitter af.”

 

@TwitGrap: “Weer op #Koninginnedag: bevolkt, hier en daar een buiging, het wordt weer iets ouder, met aankomende vorst en maxima oplopend in Veenendaal.”

 

Volgens @HarcoPloegman was de afgelopen Koninginnedag de slechtst bekeken sinds 2007. “Jammer voor #Veenendaal,” zei hij er nog bij. Met het mooie weer zat men natuurlijk vooral buiten en bleef de tv uit, maar de social media neem je gewoon met je mee de kroeg in. Beelden uit Rhenen en Veenendaal werden snel verspreid. Zo stelde de NOS een fotoserie samen van de kiekjes die oranje twitteraars in hun tijdlijn postten. Veel Nederlanders tweetten met #respect over Beatrix, zoals @MinounOR: “Effe een moment stilte voor prins Friso die er helaas niet bij kan zijn! Respect voor de koningin dat ze gewoon doorgaat met haar leven…” Het feestje ging, ook op verzoek van de koningin, door en dus ging iedereen in het hele land los. De oranjebitter zorgde voor een stevige kater op de day after. Of, zoals @WillemVermlet het iets minder meelevend verwoordt: “Geniale dagen gehad. Het ging op z’n koninklijk Friso’s; zwaar hersenloos.”

 

Lisa Dupuy

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Name (required)

Email (required)