Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Wat is een student?

Maastricht Symposium

Is de student van vandaag iemand die zich kan ontplooien tot een kritische burger? Of wordt de student klaargestoomd voor de arbeidsmarkt waar het maar om één ding draait: winst maken?

Het Comité Koning Willem 1 organiseert op 21 mei het Maastricht Symposium 2012 Student: persoon in ontwikkeling of product van de maatschappij? Politici als Anne-Wil Lucas van de VVD en Boris van der Ham van D66, maar ook bedrijven, studenten en alumni gaan op die dag in de discussie met elkaar. ‘s Middags kunnen de 150 deelnemende studenten twee workshops volgen.

Een kleine honderd Maastrichtse studenten hebben inmiddels gehoor gegeven aan de oproep van het Maastricht Symposium om een column over het thema te schrijven. Een jury onder leiding van jurist Fokke Fernhout maakte een top tien. Deze tien krijgen vandaag als prijs een workshop column schrijven van de redactie van Observant. De nummers één en twee – Thijs Voets en Anne Moraal – zullen op maandagochtend, wanneer ook de Kamerleden zullen spreken, hun column in de St. Janskerk voordragen. Ze zijn dan ook terug te vinden op de website van Observant.

Het afsluitende debat is om 17.00 uur in het stadhuis op de Markt. Hiervoor zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. De workshops zijn al volgeboekt.

 

 

 

Riki Janssen

Aanmelden: logistiek@maastricht-symposium.nl Info: maastricht-symposium.nl/

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Name (required)

Email (required)