Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Voetbal en Wiegel

Voetbal en Wiegel

@ BVermond: “Ah, ze hebben de media weer weten te vinden. Wiegel noemt Kunduz-akkoord 'grote fout VVD' en Cruijff wil meer diepte in spel Oranje.”

Er werd de afgelopen dagen flink wat ongenoegen gespuid op Twitter. Het lange weekend en mooi weer (file!) ten spijt, had men toch genoeg om ontevreden te zijn. Allereerst: Oranje trof in de Amsterdam Arena Bulgarije en speelde gedurende 93 minuten oersaai voetbal. Dan mag @RobScheepers voor aanvang nog hoog van de toren blazen: “Heb zojuist even op mijn gemak naar het Bulgaars elftal staan te kijken. Die stonden asperges te steken op een veld in Someren.” Het pakte net wat anders uit: de uitzwaaiwedstrijd werd een uitfluitwedstrijd en ‘we’ verloren met 2-1. Het was zo’n wedstrijd om snel te vergeten, of beter nog, om het er gewoon helemaal nooit over te hebben. Het viel @Kleinejay ook al op, slechts een dag later: “Hey ff serieus, ik heb niks, maar dan helemaal niks meegekregen van Nederland - Bulgarije, zelfs niet op twitter.” Maar er zullen natuurlijk altijd mensen zijn die nog even hun visie moeten delen met mindere goden, en dus zei Cruijff iets (over de diepte in en spelers op de flanken) en Van Basten ook. En dat moeten alle twitteraars dan lekker herhalen.

@WillemBosch: “Even vraagje voor oudere volgers: is er ooit een tijd geweest dat Wiegel NIET door iedereen een enorm irrelevante blaaskaak werd gevonden?”

Oud-voetballers staan dus samen met oud-politici aan wal de boel te willen sturen: VVD’er Wiegel –De Partijmastodont- was niet te spreken over het Lente-akkoord dat aan het begin van de week werd gesloten tussen VVD, GroenLinks , D66 en de ChristenUnie. Je zou haast spreken van een elftal aan partijen. @harryvandesp, dat is dus Harry van Bommel, verwoordde kort en bondig (daar is Twitter immers voor) zijn afkeuring: “Kunduz-missie in 4 woorden: niet goed, geld weg. Kunduz-coalitie in 4 woorden: niet goed, geld weg. Zoek de verschillen.” Maar er was ook @BramFokke, die de politieke opstellingen eens goed had bekeken, uiteraard rekening houdend me de flanken, en oordeelde: “Wiegel vindt het te links, Samsom te rechts. Volgens mij is het dus een prima #lenteakkoord.” Volgens @Cruijff_johan14 zit het zo: “Vaak moet er iets gebeuren voordat er iets gebeurt.” Kan voor voetbal gelden; kan voor politiek gelden.

 

 

Lisa Dupuy

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Name (required)

Email (required)