Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

CDA en PvdA kruisen degens over gratis techniekstudies

De fractieleiders van CDA en PvdA kwamen dinsdag met elkaar in aanvaring over het PvdA-plan voor gratis technische studies. Wie zal dat betalen, wilde het CDA weten.

 

“De verkiezingscampagne is nog niet begonnen, maar het onderwijs gaat al in de aanbieding”, zei Sybrand van Haersma Buma in het ‘verantwoordingsdebat’ over de uitgaven van de overheid. “Technisch onderwijs wordt gratis. Hoed je als de socialisten het woord gratis in de mond nemen, want je weet één ding: ooit wordt de rekening betaald.”

“Het kost 180 miljoen euro”, zei Diederik Samsom. “Wij streven ernaar om die rekening ook bij de werkgevers neer te leggen die zo’n belang hebben bij dit soort studenten. Laten wij eens kijken hoever wij komen, misschien wel samen.”

Volgens Van Haersma Buma schept Samsom gewoon een tekort op de begroting. Dat zou bovendien een sociaaldemocratische gewoonte zijn. “In 2006 was het gratis kinderopvang, in 2010 was het gratis openbaar vervoer, in 2012 wordt het gratis technisch onderwijs. Het enige is dat geen van deze drie ooit gerealiseerd wordt.”

“Dat hangt ervan af met wie wij dat in een coalitie voor elkaar kunnen krijgen”, aldus Samsom. “Vorige keer lukte dat inderdaad niet met die kinderopvang. Dat spijt ons nog steeds een beetje, maar wie weet.”

 

HOP

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Name (required)

Email (required)