Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Vogel

Eigenlijk wil ik een hond, maar dat wordt hier op twee hoog niet zo’n succes. In de tuin, prima, maar ik heb liever niet dat Boris, of Bikkel m’n bed onder schijt. De oplossing: vetbollen. Je loopt binnen bij de Aktion, en komt een halfuur later buiten met voor vijftig piek spullen die je niet nodig hebt maar wel bizar goedkoop waren. Vetbollen, bijvoorbeeld. Ze hangen al vanaf oktober aan m’n balkon, maar in de winter is er bij onze gevederde vrienden geen behoefte aan extra calorieën, zo bleek. Sinds mei, wanneer alle vogels een ei leggen, zijn ze niet aan te slepen. Geloof me, het is beter dan de bios, zelfs 3D. Ik heb die dingen inmiddels een meter lager gehangen, vlak boven een stoel, want vliegen zit er voor een morbide obese mus niet meer in, maar wat een schouwspel. “Gijs, biertje op ’t terras in de zon?” ”Nee dank je, vogels kijken.” Grote vogels, kleine vogels, vliegende vogels, fluitende vogels, stille vogels, vechtende vogels. Stukje fauna tussen het beton. Ik zat al te denken aan vogel op de gril, vogel in de oven, door de salade of met vis, maar te laat. Bollen op. Geen vogel meer gezien. Een verlaten balkon, groene lege netjes in stilte wiegend in de wind.

Het is duidelijk: ik heb vakantie. En in een vakantie kan ik me vermaken met vetbollen op een balkon. Verveling zal ik straks achter m’n geraniums nooit kennen. Hoewel. Na een middag heb je ze toch wel gezien, en dan? Ik had afgelopen weekend naar Pinkpop gekund. Ik hou wel van (live)muziek, maar niet genoeg voor Pinkpop. Met twintigduizend man, bij dertig graden, vanaf het ontbijt bezopen en tot m’n enkels in het plezier van de vorige avond, misschien volgend jaar. Dat denk ik ieder jaar, maar ik zie op tegen dat springen met een vuist omhoog. Na drie huppeltjes denk ik; waar ben ik mee bezig, en dan moet ik nog drie nummers. Als ik stiekem wat biertjes drink moet ´t wel lukken. Maar wel stiekem, zondag zijn twee mannen opgepakt vanwege openbare dronkenschap. Nota bene op Pinkpop, de schurken.

Verder kijk ik naar herhalingen van Kritische Knevel & `Ik moet poepen´ Van den Brink. Naar twee strontchagrijnige mannen die de temperatuur in de huiskamer iedere avond met een graad of tien willen doen zakken. Iedere avond vijftig minuten lang kromme tenen, maar er is geen alternatief als je de rest al gezien hebt. Top, vakantie in mei. Ik ga maar ´n modelbouwvliegtuigje doen vandaag.

 

 

 

Gijs Hendriks

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Name (required)

Email (required)