Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Beste student geneeskunde

Beste student geneeskunde

Photographer:Fotograaf: archief Jessica Maltha

Jessica Maltha, afgestudeerd als basisarts aan de Universiteit Maastricht, zal volgende week de Professor Chris Gips Studentenprijs ontvangen. Deze landelijke prijs is bedoeld voor de wetenschappelijk meest getalenteerde student geneeskunde van Nederland.

Maltha, die inmiddels als PhD werkt aan het Antwerpse Instituut Tropische Geneeskunde, ontvangt de prijs (1000 euro, een diploma en een aandenken) voor haar masteronderzoek naar malaria-sneltesten in Peru. Zij vergeleek dertien van deze testen met elkaar en achterhaalde welke gevoelig genoeg en geschikt zijn voor het gebruik in afgelegen gebieden zoals de Peruaanse Amazone. Een jury van drie Groningse hoogleraren was unaniem in haar besluit om de Gipsprijs toe te kennen aan Maltha.

De prijs is vernoemd naar de Groningse emeritus hoogleraar Chris Gips. Hij stond aan de basis van een onderzoeksschool - de Gips International School of Hepatology and Tropical Medicine GISH-T -  die medische studenten opleidt door middel van wetenschappelijke stages in het buitenland. Het was dit jaar voor de vierde keer dat de acht medische faculteiten een student mochten nomineren die in hun ogen de beste masterscriptie schreef op basis van wetenschappelijk onderzoek in het buitenland. De prijsuitreiking is op donderdag 7 juni tijdens het International Student Congres of Medical Sciences in Groningen.

 

 

 

 

 

Riki Janssen

Lees volgende week het interview met Jessica Maltha in Observant

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Name (required)

Email (required)