Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

De Pruis naar de grotten!

Beste Albert,

Dank voor de ruimte die je me vorige week liet, maar niet heus, het is dat ik zo’n good sport ben anders had ik met liefde je ballen eraf gedraaid, of mag ik dat niet zeggen als vrouwelijke coach/levensadviseur? Ik vind van wel hoor, ik ben steeds meer voor openheid en openhartigheid en het afzweren van sociale taboes die de verhoudingen tussen de mensen maar vertroebelen. Zeg waar het op staat, dat lucht op en je weet wat je aan elkaar hebt. Een beetje beleefd blijven kan natuurlijk geen kwaad, maar dan moet het wel wederzijds zijn en niet alleen uit woorden maar ook uit daden blijken. En geen ruimte voor een dame laten is héél onbeleefd, zowel in de lift, op de stoep als op deze achterpagina, meneer Albert Bergbroeder!

Ter zake, je weet dat ik hier binnen de uni mensen oplap die ergens tussen de deur zijn gekomen, de losers zeg maar. Ik noem wat categorietjes: de lui bij wie het Engels maar niet lekker uit de bek wil komen terwijl ze het wel de hele dag moeten praktiseren; medewerkers van de facilitaire dienst die elke morgen verwachten dat hun bureau, hun stoel en hun kapstok weggeprivatiseerd zijn en zij erbij; aio’s die voor de zoveelste keer hoofdstuk 3 moeten overdoen omdat de begeleider het diplomatiek als ‘bagger’ betitelde; hardwerkende medewerkers die te horen hebben gekregen dat de uni alle ruimte wil geven aan talent en dat zij daar, helaas pindakaas, net iets te weinig van in huis hebben; en natuurlijk studenten die zojuist de verkiezingen hebben verloren, de twee nieuwe partijtjes voorop, ook dat schatje van een Pikzirnis, welnu Albert, ik ontferm me over deze stoet van hui…

 

Sorry Truusje,

In overleg met de redactie hebben we je bijdrage van deze week een stukje bekort want er zijn toch echt wereldschokkender kwesties aan de orde dan jouw kneuzenparade. Wat dan? Nou, de vijfde colonne natuurlijk. Die is in huis en ik ben van plan haar leden te ontmaskeren. Het heeft, dat zal je niet verbazen, alles te maken met de Europese oorlog die dit weekend begint in Polen en Oekraïne, en die haar vertakkingen tot in deze stad heeft. Kijk, we staan met z’n allen, àlle supermarkten, àlle banken en àlle bewoners van achterstandswijken als één  man achter Oranje. Ook aan deze universiteit. Althans, zo is het altijd geweest en zo zou het altijd zijn: WK of EK, we staan pal. Maar waar ik, wij, niet mee gerekend hebben is de opmars van de Pruis in onze gelederen. Normaal is dat niet zo erg maar wel op die momenten in de wereldgeschiedenis die beslissend zijn voor het zelfrespect van een heel volk, een hele universiteit. Dan kun je geen pottenkijkers gebruiken, dan dienen we van alle vreemde smetten vrij te zijn, dan is het tijd voor de grote kuis, zoals onze Vlaamse vrienden zeggen. Want hoe kun je anders als één natie, één vaderland volbloedig achter Oranje staan? Als je in de collegebankjes naast je over Die Mannschaft (welke?) hoort smoezen; als je decaan, ook al is het een vrouw, met een vals lachje zegt dat “zai zonder die geringeste reservierung hinter main naamgenosse Wesley Schneider sjteht”, als die andere decaan met die verneukeratieve Friese achternaam met een nog valser lachje beweert dat zij vroeger “niks lieber wollte als ein Holländische Fussballfrau zu sain, maar mijn man wollte so nötig der Intellektueller aushangen”; als de opperbaas, die nota bene Germanicus wordt genoemd, gesignaleerd is met een véél te krappe oranje opblaashogehoed en dat allemaal om ons zand in de ogen te strooien! Daar trappen we toch niet in?

Ik organiseer nu een actie om de Pruis, meervoud, de komende weken kortstondig maar zorgvuldig kalt te stellen in de oude Navogrotten bij Chateau Neercanne. Opdat onze moraal en ons moreel niet van binnenuit ondermijnd worden. Het is maar tijdelijk dus mensenrechten zijn niet in het geding. Ze krijgen hun natje en hun droogje en bij elke Oranjeoverwinning een stevige borrel. Ik houd je op de hoogte.

Albert Bergbroeder

 

Truusje Tintemans en Albert Bergbroeder

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Name (required)

Email (required)