Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Vakantie en Zweden

@ObeyMyStory: “Jaloers op de mensen die nu al vakantie hebben.”

 

Terwijl de zon zich hier weinig laat zien, zitten we in gedachten al op een tropisch strand, papers en tentamens vergeten: op zulke momenten biedt Twitter een mooi alternatief, want daar waan je je gemakkelijk op een exotische bestemming. Meereizen was nog nooit zo makkelijk. Zo zijn bijvoorbeeld @lonelyplanet en al haar auteurs actief online te vinden. Wel een waarschuwing vooraf: jaloersmakende foto's en nonchalante berichten van het kaliber “perfecte zonsondergang op het strand van Bali” zullen regelmatig in je timeline verschijnen. Via sociale media zijn ook de thuisblijvers zo weer bijgepraat. @guardiantravel (van de Britse krant) nodigt volgers via de hashtag #TravelCorkboard uit om hun ervaring te delen. Verzoek: tweet ons over je rampzalige huwelijksreis. Ene @Proof_Fairy heeft inderdaad een ge-wel-dige ervaring gehad: “Canoe safari down Zambezi, plan was to camp on island. Canoe attacked by crododile. Camping abandoned!

 

@grainnemcc: “So much for Socialist solidarity, #Trierweiler snub of #Hollande’s ex now top trending topic in France.”

 

Valérie Trierweiler, de nieuwe 'eerste dame' van Frankrijk en tevens kritische, onafhankelijke (enz., enz.) journaliste, moet nog wennen aan haar nieuwe functie: zo gaf ze te kennen de politicus Olivier Falorni te steunen in zijn strijd om een parlementszetel. Dit terwijl Falorni de concurrent is van Ségolène Royale, de ex van haar vriend Hollande. Niet echt sociaal handig.

Wat in eerste instantie wél sociaal heel sympathiek leek, was het @Sweden account: een officieel Twitter-profiel opgezet om een beeld te schetsen van de bevolking van het land. Elke week wordt een doorsnee-Zweed, actief op internet, gevraagd zijn of haar Tweets op het @Sweden account te zetten. Dat kan heel lief en leuk zijn, bijvoorbeeld als de tweeter van de week een 21-jarige boer is die op een organische boerderij werkt en elke dag nieuwe foto's van zijn lammetjes post. Het kan ook voor veel ophef zorgen, als een andere twitteraar, Sonja uit Gothenburg, zich deze vraag stelt: “Whats the fuss with jews. You can't even see if a person is a jew, unless you see their penises, and even if you do, you can't be sure!?”

 

Lisa Dupuy

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Name (required)

Email (required)