Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Studentenoverlast

 

In Observant van vorige week hebben de lezers - met wellicht opgetrokken wenkbrauwen - kennis genomen van de uitlatingen van de heer Evers over de ernstige studentenoverlast die bewoners in de buurt van het Guesthouse ervaren. "Wat is overlast", vraagt de heer Evers zich af. Het probleem is volgens hem dat bewoners vaak pas een dag later bellen met een klacht, maar hoe dan ook is in zijn ogen de overlast niet ernstiger dan normaal. Blijkbaar is de heer Evers kort van memorie, maar laat ik eens sportief zijn en zijn geheugen opfrissen.

Ik citeer uit Observant van 8 maart, uit het artikel ‘Wangedrag? De thuisuniversiteit inlichten’:

Ernstige misdragingen van uitwisselingsstudenten worden voortaan niet meer geaccepteerd door de Universiteit Maastricht. Het college van bestuur heeft besloten om raddraaiers voortaan uit het Guesthouse te zetten en de thuisuniversiteit in te lichten. Dat vertelde Maurice Evers, hoofd van het Kamerburo en het Guesthouse, tijdens het Observantdebat in het Kumulustheater over de relatie tussen student en stad. “Bij herhaalde ernstige misdragingen van studenten van één specifieke universiteit wil het college zelfs zo ver gaan om het contract met die instelling ter discussie te stellen”, zegt Evers. Aanleiding tot het besluit was de stroom klachten van buurtbewoners, met name uit Mariaberg, de wijk waar het Guesthouse ligt, vertelt Evers. “Het dreigement dat we ze uit het Guesthouse zetten, maakt weinig indruk. Voor de resterende twee weken zoeken ze wel een andere slaapplaats.”

¿Debo agregar más? Ai-je besoin d'en dire plus? Brauche ich noch mehr sagen? Do I need to say more? Duidelijk? Het gaat erom een probleem op te lossen. Aber wenn der Mensch nicht will, dann will er nicht.

Ooit gaat de student werken en dan zal hij of zij ook goede nachtrust willen hebben.

 

Kitty Nuyts, fractievoorzitter Liberale Partij Maastricht, en oud-studente van Raboud Universiteit

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Name (required)

Email (required)