Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Artikelen voor oktober 2009

Raad van State geeft IB Groep voorlopig gelijk

De Raad van State heeft in spoedprocedure bepaald dat de IB-Groep een punt heeft door Tim Schippers de toegang tot de studie geneeskunde te ontzeggen. Vier maal meeloten is nu eenmaal verboden, ook als er andere verwachtingen zijn gewekt.

Afschaffen basisbeurs geen taboe voor Bos

Minister van financiën Wouter Bos sluit niet uit dat de basisbeurs wordt omgezet in een lening. “Het is een interessante optie die zeker naar voren zal komen bij de brede heroverwegingen”, zei hij maandag in een interview met nu.nl.

“Van Bijsterveldt creëert half bevoegde leraren”

De Algemene Onderwijsbond heeft nog altijd veel kritiek op de introductie van de educatieve minor. Bachelorstudenten met een half jaar stage hebben volgens de bond onvoldoende bagage om alleen voor de klas te staan.

Pas kiezen na drie maanden studie?

Misschien kunnen sommige studenten beter drie maanden een brede opleiding volgen voordat ze een specifieke studie kiezen. Dat opperde minister Plasterk dinsdag tijdens een conferentie over studiekeuze.

Oud-landbouwminister gaat hoger onderwijs doorlichten

Voormalig minister van landbouw Cees Veerman gaat het onderwijsstelsel tegen het licht houden. Dat zei minister Plasterk maandag in het actualiteitenprogramma Buitenhof.

Korte lerarenopleiding hbo populair

Sinds 2004 zijn er vijf keer zoveel studenten die na hun bachelor een jaar doorstuderen om leraar te worden. De vakken omgangskunde, economie en pedagogiek worden het meest gekozen.

Time-out voor hbo toegepaste psychologie

Er dreigt een overschot aan hbo-afgestudeerden toegepaste psychologie. Daarom zal het ministerie de komende vijf jaar geen nieuwe opleidingen en vestigingsplaatsen bekostigen.

Geen verborgen bezuiniging hbo

De vrees dat hogescholen in 2010 niet langer worden gecompenseerd voor salarisverhogingen, is vooralsnog ongegrond volgens HBO-raadvoorzitter Doekle Terpstra.

Presteren mag weer

Plasterks oudste zoon studeert aan een opleiding die subsidie krijgt voor een excellentieprogramma. Dat vertelde de minister afgelopen week bij de officiële uitreiking van de Sirius-subsidies.

‘Check’ je kamer

Kom je zonder het te weten in aanmerking voor huurtoeslag? Betaal je te veel voor een bezemkast? En is je kamer wel brandveilig? Je komt erachter op de website checkjekamer.nl, een initiatief van studentenbond LSVb.
Pagina 12 van 13Eerste   Vorige   4  5  6  7  8  9  10  11  [12]  13  Volgende   Laatste