Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Artikelen voor oktober 2009

Maandenlang gratis pizza

Slimme studenten aten de afgelopen maanden zo goed als gratis via de afhaalsite justeat.nl. Ze bestelden pizza, sushi en shoarma voor één of vijf cent per keer. “Het zijn waarschijnlijk de slimste jongetjes van de klas geweest die het lek in ons betaalsysteem ontdekt hebben”, zegt Laurens Groenendijk, directeur van Just-Eat vorige week in de Telegr...

Meer geld voor buitenlandse werving

Minister Plasterk is erg tevreden over de Neso’s, de buitenlandse werving- en promotiebureaus van het Nuffic. Ze krijgen vanaf volgend jaar een groter budget. De voorposten van het Nederlandse hoger onderwijs – voluit ‘Netherlands Education Support Offices’ – zijn gevestigd in tien landen: Indonesië, China, Mexico, Vietnam, Taiwan, Zuid-Korea, Braz...

Zeeuwse specialisatie nucleaire technologie

Zeeland wil ‘de accu van Nederland’ worden: de provincie heeft plannen voor een tweede kerncentrale en ontwikkelt een breed opleidingsaanbod in de kernenergie. Aan de Hogeschool Zeeland komt er een nieuwe afstudeerrichting nucleaire technologie.

Short stay mag langer duren

De kamergarantie voor buitenlandse promovendi, bachelor- en masterstudenten komt in gevaar door een uitspraak van de kantonrechter. Dat meldt Transfer Magazine.

Europees pensioenfonds voor onderzoekers

De EU ziet graag dat er meer onderzoekers in andere landen gaan werken. Deze ‘brain circulation’ wordt nog vaak belemmerd door verschillen in pensioenrechten. Om de drempel lager te maken, denkt de EU na over een Europees pensioenfonds.

Drugsgebruik studenten blijft gissen

“Zestig procent van de studenten gebruikt drugs”, kopten de kranten dit weekend. Hbo’ers zouden vaker gebruiken dan wo’ers, een klein deel neemt zelfs crystal meth (43 van de 4796 ondervraagden) of heroïne (32). Kan dat wel kloppen?

Amerikaans bedrijf investeert fors in studentenkamers

De Amerikaanse investeringsmaatschappij Carlyle wil miljoenen steken in de ontwikkeling van vijf- tot zevenduizend studentenkamers in Nederland en België. Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Groningen staan op het verlanglijstje.

“Mensensmokkel op particuliere hogeschool”

Het Openbaar Ministerie verdenkt de directeur van een particuliere hogeschool van mensenhandel, mensensmokkel en oplichting. Buitenlandse studenten zouden nauwelijks onderwijs krijgen.

Nooit meer frauderen met diploma

Het wordt moeilijker om in een sollicitatiebrief over je opleiding te liegen. Uiterlijk 1 januari 2012 is het langverwachte diplomaregister gereed, belooft staatssecretaris Marja van Bijsterveldt.

Plasterk fronst wenkbrauwen om logo Twente

De nieuwe huisstijl van de Universiteit Twente kostte 2,2 miljoen euro. Dat vindt minister Plasterk een “zeer forse uitgave”, schrijft hij in antwoord op Kamervragen. Universiteiten dienen hun reputatie te ontlenen aan de kwaliteit van hun onderwijs en onderzoek, aldus Plasterk. “Ik heb er begrip voor dat ze daarnaast zorg dragen voor een fatsoenli...

Pagina 3 van 13Eerste   Vorige   1  2  [3]  4  5  6  7  8  9  10  Volgende   Laatste