Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Artikelen voor oktober 2009

Wereldconferentie

‘Het hoger onderwijs is een publiek goed en als zodanig de verantwoordelijkheid van alle bij dat hoger onderwijs betrokkenen, inclusief nationale overheden. Het hoger onderwijs heeft de sociale verantwoordelijkheid om ons inzicht in huidige en toekomstige problemen waarmee de wereld wordt geconfronteerd te bevorderen. Hoger onderwijs dient de samen...

“Nederlandse stufi in strijd met Europese regels”

Nederland discrimineert met de drie-uit-zes regel voor meeneembare studiefinanciering, stelt de Europese Commissie. Ze daagt Nederland voor het Europees Hof vanwege discriminatie. Studenten die in het buitenland een opleiding volgen mogen alleen studiefinanciering aanvragen als ze minstens drie van de zes jaar vóór het begin van de opleiding in Ned...

Problemen met meeneembare studiefinanciering

Studiefinanciering aanvragen voor een opleiding in het buitenland is minder makkelijk dan het lijkt. Bijna de helft van de Nederlandse studenten die er gebruik van maken, had er problemen mee.

Academische Jaarprijs voor kosmisch dansfeest

Een team van de Radboud Universiteit Nijmegen heeft met haar plannen voor een kosmisch dansfeest de Academische Jaarprijs gewonnen. Dat is een prijs voor het toegankelijk maken van wetenschappelijk onderzoek. De winnaar krijgt honderdduizend euro. Acht genomineerde teams presenteerden gisteren hun voorstellen in het Museum Boerhaave in Leiden. In ...

Lichte schommelingen in nieuwe ranking THE

Nederland herovert de derde plaats in het landenklassement van de Times Higher Education. Elf universiteiten behouden hun plek in de top tweehonderd. Vier instellingen horen bij de beste honderd, de Universiteit van Amsterdam staat als enige in de top vijftig. De volgorde van de Nederlandse universiteiten is vrijwel ongewijzigd: de Universiteit va...

Onderzoek naar studeren met handicap

Een nieuwe commissie gaat onderzoek doen naar de belemmeringen voor gehandicapte studenten in het hoger onderwijs. Oud-staatssecretaris en SER-kroonlid Margo Vliegenthart leidt het onderzoek.

NVAO houdt voorlopig achterstand

Kwaliteitswaakhond NVAO heeft te veel werk en moet in 2010 een achterstand inlopen. Het zal niet altijd lukken om opleidingen op tijd een voldoende of onvoldoende te geven.

Rinnooy Kan in commissie-Veerman

SER-voorzitter Alexander Rinnooy Kan wordt lid van de commissie die het Nederlandse hoger onderwijsstelsel gaat onderzoeken. Ook collegevoorzitter Ron Bormans van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen treedt toe.

Einde van studentenplatform VSNU

De landelijke vereniging van universiteiten VSNU heft haar inspraakorgaan voor studenten op. Wegens bezuinigingen moet de Studenten Advies Commissie verdwijnen. Geen ramp, vinden de studentenbonden, maar wel een gemis.

Miljoenen voor natuurkunde en scheikunde

Het ministerie van OCW gaat over een periode van vijf jaar honderd miljoen euro investeren in wetenschappelijk onderwijs en onderzoek in de natuurkunde en scheikunde.
Pagina 5 van 13Eerste   Vorige   1  2  3  4  [5]  6  7  8  9  10  Volgende   Laatste