Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Artikelen voor maart 2009

Zes miljoen voor nieuwe leraren

Hbo'ers en academici kunnen straks makkelijker het onderwijs in. In de strijd tegen het lerarentekort maakte staatssecretaris Van Bijsterveldt zes miljoen euro vrij voor zij-instromers.

Studerende ouder verdient meer dan bijstandsmoeder

Studerende ouders moeten de OV-studentenkaart optellen bij hun inkomen, evenals het collegegeldkrediet en een lening bij de IB-groep. Dat schrijft minister Plasterk aan de Tweede Kamer. Volgens de minister steekt het inkomen van een studerende ouders boven het bijstandsniveau uit.

Meer aandacht voor irritaties docenten

Docenten in het hoger onderwijs ergeren zich aan de vele regels op hun werk. Plasterk heeft daarom afspraken gemaakt met de VSNU en de HBO-raad.

Duurzaam verder zonder Shell

Shell maakte vorige week bekend niet meer te investeren in zonne- en windenergie. De technologieën leveren het olieconcern te weinig op, zelfs mét subsidies. Heeft deze koerswijziging gevolgen voor het Nederlandse onderzoek naar duurzame energie?

Student Darwin zat niet op zwart zaad

Tijdens zijn studententijd gaf Charles Darwin meer geld uit aan schoenen dan aan studieboeken. Historici aan de universiteit van Cambridge hebben documenten ontdekt waarin de uitgaven van de theologiestudent werden opgetekend.

Nederlands hoger onderwijs beter vergelijkbaar

Als een van de eerste Europese landen heeft Nederland op papier gezet hoe zijn hoger onderwijsstelsel er uitziet. Een internationale commissie keurde dit 'kwalificatieraamwerk' onlangs goed, maar eenjarige masteropleidingen vindt ze wel wat kort. In 2005 hebben de EU-landen afspraken over het hoger onderwijs gemaakt waarin globaal de drie eindnivea...

Amsterdamse juristen moeten toch verhuizen

Protesten hebben niet mogen baten. De rechtenfaculteit van de UvA moet rond 2016 weg uit de monumentale Oudemanhuispoort, een beeldbepalende locatie van de Amsterdamse universiteit.

Bloeiende Belgische cinema centraal op Maastrichts filmfestival

"Wallonië zag er nog nooit zo fabelachtig uit", meldt de ene recensie; "de film is bijna perfect", zegt de andere, en als we Humo mogen geloven klonk er vorig jaar in Cannes zelfs een ovatie van vijftien minuten voor Eldorado, de Belgische Franstalige roadmovie van regisseur en hoofdrolspeler Bouli Lanners. Nu zijn ze bij Humo niet in hun eerste ov...

Collegegeld niet omhoog

In hun akkoord over de aanpak van de crisis hebben de regeringspartijen CDA, PvdA en ChristenUnie het collegegeld ongemoeid gelaten. Grootscheepse investeringen in onderzoek blijven achterwege.

Wageningen bedreigd om dierproeven

Ze bekladden gebouwen, beschadigden auto's, gooiden ruiten in en dreigen met een bom. De Universiteit van Wageningen voelt zich geïntimideerd door "onheuse" acties van het Animal Liberation Front (ALF): "Dit is een ernstige situatie."
Pagina 1 van 8Eerste   Vorige   [1]  2  3  4  5  6  7  8  Volgende   Laatste