Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Artikelen voor maart 2009

Vliegende start voor educatieve minor

Bachelorstudenten in klassieke vakken als Nederlands en Frans mogen vanaf volgend collegejaar een halfjarige lerarenopleiding volgen. Daarmee kunnen ze voor de klas staan in het vmbo-t en in de onderbouw van het voortgezet onderwijs.

Plasterk geeft hoofd Ghanese koning terug

Ghana krijgt het hoofd van koning Badu Bonsu II terug. Dat heeft minister Plasterk vanochtend na afloop van de ministerraad gezegd.

Plasterk: "Harde knip geen belemmering voor bestuurswerk"

Studenten kunnen best een jaar bestuurswerk doen, ook als de harde knip is ingevoerd. De studievertraging van studentbestuurders heeft niets te maken met het bachelor-masterstelsel en de harde knip.

Klachtenmeldpunt voor stagiairs

Studentenorganisaties LSVb en ISO openen samen met CNV Jongeren een meldpunt voor klagende stagiairs. Met de informatie die dat oplevert willen ze met de werkgevers en het onderwijs oplossingen verzinnen voor aanhoudende stageproblemen.

Deurwaarders pleiten voor nieuwe wetgeving

Studenten hebben steeds minder te vrezen van deurwaarders. Bed, boeken en levensmiddelen namen ze niet meer in beslag, maar als het aan de deurwaarders zelf ligt laten ze liever ook computers, tv's en koelkasten staan. De beroepsorganisatie van gerechtsdeurwaarders vindt dat zulke apparaten vandaag de dag tot de eerste levensbehoeften behoren. Wie...

Maastrichtse studiestakers

Iets meer dan 5 procent van de eerstejaars bachelors (179 van de 3500) is voor afgelopen 1 februari met de studie aan de Universiteit Maastricht gestaakt. Een percentage dat bijna gelijk is aan dat van vorig jaar. Eén februari is een cruciale datum. Wie voor die tijd zijn studiefinanciering stopzet en niet meteen overstapt naar een andere studie, h...

Opening Boekenweek 2009

"Mijn vrouw en ik keken elkaar aan. Zij: Ik weet wat jij denkt. Ik: Ik weet wat jíj denkt. Tegelijkertijd: Wij gaan niet." Anderen kruipen door een wc-raampje, of doen van alles om aan een kaartje te komen; schrijver Bernlef (Hersenschimmen) en zijn vrouw besloten, ondanks de uitnodiging, niet naar het jaarlijkse Boekenbal te gaan.

U-raadscommissie dreigt HRM-nota te blokkeren

Een stevige aanvaring tussen college van bestuur en de U-raadscommissie overschaduwde de bespreking van de HRM-nota Mobilising Minds. De commissie Financiën en Personeel verwierp vorige week woensdag de nota omdat die in haar ogen handen en voeten ontbeert. "Chantage", noemde vice-voorzitter André Postema het. "We bespreken de nota vandaag voor de ...

Rubicon-subsidie voor UM

De Maastrichtse onderzoeker Vera Blau, verbonden aan de faculteit psychologie en neurowetenschap, heeft een Rubicon-subsidie van onderzoeksfinancier NWO gekregen. In totaal werden er in deze ronde - drie keer per jaar worden ze uitgedeeld - 27 beurzen aan pas gepromoveerde wetenschappers toegekend. Zestien van hen zijn vrouw. Het Rubicon-programma ...

UM-website nog steeds instabiel

De nieuwe UM-website crasht door toedoen van het content management systeem van bedrijf GX, wijst onderzoek uit. Althans, voor zover het de invoer van informatie betreft door webbeheerders. Waarom de website vastloopt als gebruikers hem inzien, is nog steeds een raadsel. Een nieuwe optie: de website uitbesteden aan KPN.
Pagina 2 van 8Eerste   Vorige   1  [2]  3  4  5  6  7  8  Volgende   Laatste