Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Artikelen voor maart 2009

Tijdelijk minder kennismigranten naar Nederland

Nederland trekt de laatste maanden minder kennismigranten van buiten de Europese Unie. Vooral IT'ers uit India laten het afweten, zegt Peter Veld van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) vandaag in het Financieele Dagblad.

NWO en universiteiten leggen geschil bij

De lucht is geklaard tussen de universiteiten en wetenschapsfinancier NWO. Er zijn afspraken gemaakt over snellere betaling van beurzen voor onderzoekstalent, de zogeheten veni-, vidi- en vici-subsidies.

Studentenraket breekt record

Studenten van de TU Delft hebben in Zweden het Europese hoogterecord voor experimentele raketten met bijna twee kilometer gebroken. De door hen gebouwde raket haalde een hoogte van 12 kilometer en 551 meter. Voor het record moest de vier meter lange tweetrapsraket een snelheid bereiken van 3600 km per uur, ongeveer vier keer de snelheid van een ve...

Aflossing studieschuld uitstellen

Alle studenten krijgen zogenoemde jokerjaren, waarmee ze het afbetalen van hun studieschuld in totaal vijf jaar kunnen uitstellen. Eerst zouden alleen studenten die onder het nieuwe leenstelsel vallen, recht krijgen op aflosvrije jaren. In een brief aan de Kamer laat minister Plasterk weten dat ook studenten die al een lening hebben of deze reeds ...

Ook autochtone studenten hebben taalproblemen

Studenten met een niet-Nederlandstalige achtergrond scoorden slechter op de taaltoets van de Vrije Universiteit dan autochtone eerstejaars. Maar ook studenten met een volledig Nederlandstalige achtergrond maken taalfouten.

Toeslag voor eenoudergezin met student

Alle alleenstaande ouders die in de bijstand zitten, krijgen recht op een toeslag als hun jongste kind gaat studeren. Staatssecretaris Klijnsma van Sociale Zaken wil de wet daartoe aanpassen. Dat schrijft zij vandaag in een brief aan de Kamer. Op het moment dat het jongste inwonende kind meerderjarig wordt, gaat de bijstandsuitkering voor een eeno...

Gratis studiepunten voor verloren tentamen

Zestig eerstejaars werktuigbouwkunde aan de TU Eindhoven krijgen de studiepunten voor een herkansing cadeau. Hun docent raakte de tentamens kwijt. "Waar dat precies gebeurde, is niet relevant", zegt decaan René de Borst op de studentensite Shift040. "Er zijn nog pogingen gedaan om de tentamens terug te krijgen, maar dat is niet gelukt." De Borst n...

Uitgaven aan hoger onderwijs stabiel

In 2007 gaf Nederland opnieuw 2 procent van het bruto binnenlands product uit aan hoger onderwijs. Net als in 2006 waren 1,1 procent daarvan publieke uitgaven en 0,9 procent private bestedingen, waaronder collegegeld.

Studeer, feut!

Studentenverenigingen doen van alles om de studieresultaten van hun leden op te krikken. De ontgroening mag niet langer ten koste gaan van de studie en ouderejaars nemen nieuwe leden onder hun hoede.
Met knikkende knieën naar het tentamen

Met knikkende knieën naar het tentamen

Statistiek, quantitative methods, micro/macro economics en mathematical modelling. Menig bachelorstudent krijgt alleen al de zenuwen bij het horen van deze bloknamen. Bijna iedere opleiding heeft wel zo'n gevreesd blok, zo blijkt uit een rondvraag langs de faculteiten. Waarom bepaalde blokken altijd als moeilijk worden ervaren.
Pagina 5 van 8Eerste   Vorige   1  2  3  4  [5]  6  7  8  Volgende   Laatste