Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Artikelen voor maart 2009

Belgische universiteiten op de bres voor vreemdelingen

De Belgische universiteiten mengen zich vol overgave in het debat over verblijfsvergunningen ('regularisering') voor illegale vreemdelingen. De rectoren van de Vlaamse universiteiten lieten vorige week - nadat hun Franstalige collega's hen al voor waren gegaan - een verklaring uitgaan waarin ze aandringen op een oplossing van het probleem.
Epicurus versus Omega

Epicurus versus Omega

"Je hebt nooit last van Omega, dat is bij veel disputen van Tragos wel anders", constateert Max Nijhuis, praeses van het Onafhankelijk Heerendispuut Epicurus. Al houdt de praeses van Edel Heerendispuut Omega, Geert Gladdines, wel van wat vuurwerk. Onlangs, tijdens de bestuurswisseling, vlogen er stoelen en tafels en delen van de bar door de Tragosk...
Goed gefundeerde filmroddels

Goed gefundeerde filmroddels

Hij is een veelvraat als het om films gaat. "Van het betere Lumière-aanbod tot de platte comedy's van de Farrelly Brothers." Maar om een top tien van beste films moeten we Rob Kock, functioneel applicatiebeheerder bij het studentenservicecentrum, niet vragen. "Er zijn zoveel films en series die het hele scala tussen extreem goed en erbarmelijk slec...

Glühwein-estafette

Glühwein-estafette

"Zo snel mogelijk naar beneden en voor elk gemist obstakel twee strafpunten."

Wat te doen met de Noortman-leerstoel?

Ook de Universiteit Maastricht ondervindt de gevolgen van de rel die postuum rond de bekende Maastrichtse kunsthandelaar Robert Noortman is ontstaan.

Vrouwen te stoer met alcohol

Studentes overschatten hoeveel alcohol ze moeten nuttigen om aantrekkelijk te zijn in de ogen van hun mannelijke studiegenoten. Ze zitten er gemiddeld anderhalf glas naast.

Arts-assistenten in stress

Arts-assistenten draaien nog altijd te veel uren tijdens een dienst en krijgen te weinig rust. Mede daardoor heeft iets meer dan de helft van de arts-assistenten regelmatig of structureel last van stress. Een kortere werkweek is in aantocht.

Beatles-master

Een universiteit in Liverpool begint als eerste ter wereld met een masteropleiding over de popgroep The Beatles.

Universiteiten vrezen slimme dubbelstudent

Universiteiten zijn bang dat dubbelstudenten straks veel geld gaan kosten. Want slimmeriken zullen het moment van afstuderen uitstellen tot ze beide diploma's kunnen ophalen en dus minder collegegeld hoeven te betalen.

KNAW haalt broekriem aan

Wetenschapsorganisatie KNAW gaat bezuinigen. Een aantal prijzen en subsidies voor onderzoek wordt voorlopig niet uitgedeeld. Het gaat om fondsen die afhankelijk zijn van opbrengsten uit belegd vermogen. Door de crisis staan die rendementen op dit moment onder druk. "De fondsen van de Akademie die afhankelijk zijn van de opbrengsten uit vermogen...

Pagina 6 van 8Eerste   Vorige   1  2  3  4  5  [6]  7  8  Volgende   Laatste