Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Artikelen voor december 2011

Zijlstra komt masterstudenten tegemoet

Per 1 september 2012 wil staatssecretaris Zijlstra de basisbeurs voor masterstudenten afschaffen. Maar voor studenten die al zijn begonnen aan een twee- of driejarige masteropleiding komt er misschien een overgangsregeling.

Nieuwbouw proefdierencentrum onzeker

Bij de FHML gaat men ervan uit dat het nieuwe proefdierencentrum in 2014 klaar is. Maar het is nog allerminst zeker dat er nieuwbouw komt, zei het college van bestuur onlangs tegen de universiteitsraad. Decaan Scherpbier: “Is dat daar gezegd? Dat is nieuw voor mij.”

Cateraar Albron belooft verbetering

Het gaat nog even duren voordat cateraar Albron met een nieuwe opzet komt voor een betere service aan deze universiteit. Hoe lang precies is onduidelijk, zegt Cees Vink, senior accountmanager bij Albron en verantwoordelijke voor het contract met de UM.

BIG Advertisements wint LIOF Yeah 2011

Maastrichtse alumni Berry Schrijen en Pascal Janshen winnen LIOF Yeah 2011.

Eerste wo-master op hogeschool

NHTV in Breda gaat als eerste hogeschool een universitaire masteropleiding aanbieden. Maar volgens de huidige regels kan ze geen aanspraak maken op het bijbehorende onderzoeksgeld, tenzij ze zich omvormt tot universiteit.

Increasing interest in FASoS magazine Mosaïek

The last issue of Mosaïek, the interdisciplinary magazine of the Faculty of Arts and Social Sciences, sold out and is now being reprinted due to high demand. Two years ago, the magazine created by students for students was almost dead in the water.

Wat doet Nick in Kopenhagen?

Beste Albert, Ik wil iets met je delen dat je waarschijnlijk niet opgevallen is. Want naast de Cosmo, de Elle en mijn vakliteratuur lees ik de krant, en laatst zag ik iets opmerkelijks op de wetenschapspagina van de NRC. Ja, de wetenschapspagina, ik hoor je al grinniken, trek ik me lekker niets van aan. Het ging over een prachtig gegeven: onderzo...

Bravo ijsbeer!

Een documentaire pretendeert meestal volledig objectief te zijn, de zaken te brengen zoals ze zijn en er geen waardeoordeel over te geven. Dat is natuurlijk gelul: het feit dat er camera’s draaien kan de gefilmde gebeurtenissen, zeker als het om een ‘mensen’docu gaat, sterk beïnvloeden. Zoals Abed uit de onwaarschijnlijk goede comedyserie Community...

Mols: “We doen het al goed”

De VSNU heeft met staatssecretaris Zijlstra een akkoord bereikt dat moet leiden tot beter onderwijs en onderzoek. Op basis daarvan maakt elke universiteit prestatieafspraken. Wie die niet nakomt, krijgt minder geld.

Rubiconbeurzen toegekend

Drieëntwintig jonge Nederlandse wetenschappers kunnen met een Rubiconbeurs van NWO naar het buitenland om onderzoekservaring op te doen. Twee van hen zijn afkomstig van de Universiteit Maastricht. Nick Kilian-Hütten, die zal bestuderen hoe onze hersenen verwerken wat we horen, gaat naar Columbia University. Bärbel Maus, die onderzoek gaat doen naar...

Pagina 1 van 10Eerste   Vorige   [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Volgende   Laatste