Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Artikelen voor december 2011

Pleidooi: honours programmes voor iedereen

Niet alleen voor de allerbeste studenten, maar voor iedereen. Woensdag 14 december startte filosoof René Gabriëls zijn eigen honours programma om vijf uur ’s middags in het café van de faculteit Arts and Social Sciences. Uit protest en buiten het curriculum.

Soap rond contacturen duurt voort

Instellingen laten hun studenten liever niet aan het woord over het aantal uren college dat zij krijgen. Ze hebben vragen hierover weer uit de Nationale Studenten Enquête geschrapt. PvdA en VVD willen dat staatssecretaris Zijlstra openheid afdwingt.

Laat ‘datamanager’ alle onderzoek controleren

Onderzoeksinstituten als universiteiten zouden een onafhankelijke ‘datamanager’ moeten aanstellen, die alle wetenschappelijke publicaties checkt. Daarvoor pleitte socioloog Kees Schuyt vorige week donderdag tijdens een debat in het VSNU-café.

Prijs per student? Nog even rekenen…

Hoeveel geld krijgen universiteiten eigenlijk per student? Dat gaan het ministerie van OCW en de universiteiten nu samen uitzoeken. Misschien luidt dit het einde van een lange twist in.
“Ze noemen me nog geen meester, dus het valt mee”

“Ze noemen me nog geen meester, dus het valt mee”

O, o, die eerstejaars. Wat kunnen ze, en wat eigenlijk niet? Is hun spelling echt zo slecht? Kunnen ze zich nog wel concentreren met een laptop en smartphone voor hun neus? Maastrichtse docenten worden door Observant aan de tand gevoeld. “Ik geef graag onderwijs, maar halverwege het blok denk ik weleens: ‘Waren er maar geen studenten’.”
Studenten krijgen geen inzage in selectiecriteria

Studenten krijgen geen inzage in selectiecriteria

Na toestemming van het ministerie van Onderwijs eerder dit jaar mag de School of Business and Economics nu alle studenten zelf selecteren voor de opleidingen met een beperkt aantal plaatsen. De studenten in de faculteitsraad willen precies weten op basis van welke criteria dat gebeurt, maar het bestuur geeft niet alle details prijs.

Meeste publicaties

Als het gaat om medisch onderwijs hebben Maastrichtse wetenschappers wereldwijd in de afgelopen twintig jaar het meest gepubliceerd. Dat blijkt uit een studie van de Nanyang Technological University Singapore. Van de Maastrichtenaren verschenen een kleine driehonderd artikelen in gezaghebbende vakbladen, meer dan uit Harvard, Washington en Toronto....

Zakken voor je thesis

Voortaan moeten masterstudenten bij de School of Business and Economics binnen zeven maanden hun scriptie afronden, anders zijn ze officieel ‘gezakt’. Wie het evenmin redt in de herkansingsperiode van drie maanden, moet weer van voren af aan beginnen. Wat betekent: een nieuw onderwerp zoeken en een nieuwe begeleider.  De regeling, die met ter...

Niet allemaal een topsalaris

Het is niet de bedoeling dat alle onderwijsbestuurders straks het maximumsalaris gaan verdienen als de wet normering topinkomens eenmaal in werking treedt. Hogescholen en universiteiten moeten de norm nader uitwerken.
Pagina 2 van 10Eerste   Vorige   1  [2]  3  4  5  6  7  8  9  10  Volgende   Laatste