Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Artikelen voor december 2011

Sijbolt Noorda: “Dit is geen afspraak tussen robots”

Sijbolt Noorda: “Dit is geen afspraak tussen robots”

Universiteiten hebben allang een eigen profiel en waren al bezig hun onderwijs te verbeteren. Toch heeft het akkoord met staatssecretaris Zijlstra zin, meent voorzitter Sijbolt Noorda van de universiteitenvereniging VSNU.

Tweede Kamer tegen censuur instellingsbladen

De Tweede Kamer vindt het belangrijk dat hogeschool- en universiteitsbladen onafhankelijk zijn. Een motie van SP en VVD, die de staatssecretaris opriep om bestuurders hier nog eens op te wijzen, werd unaniem gesteund.

In 2013 wordt alles beter

Het komende jaar, 2012, is een jaar om straks snel te vergeten. Dat was de verzuchting die het college van bestuur meermalen uitte tijdens de bespreking van de UM-begroting met de universiteitsraad. Voor 2013 zijn de financiële verwachtingen veel beter, klonk het, als er tenminste geen al te gekke dingen in de financiële wereld gebeuren.

FF terugkijken

UCM-student Lisa Dupuy schrijft elke week over de wonderlijke wereld van Twitter; ze kiest twee onderwerpen, tweets of trending topics.

Landelijke fixus rechten en bedrijfseconomie

Vanaf studiejaar 2013-2014 geldt er een landelijke numerus fixus voor de opleidingen rechten en bedrijfseconomie. Dat heeft universiteitenvereniging VSNU bevestigd.
Dodelijke combinatie: Spinoza en vier luidruchtige mannen voor de buis

Dodelijke combinatie: Spinoza en vier luidruchtige mannen voor de buis

Iris Fraikin is derdejaars cultuurwetenschappen. Met de tentamens in aantocht testte zij voor Observant verschillende studieplekken: thuis, trein, ouderlijk huis, café, natuur en universiteitsbieb.

Dingetje

Ik ben niet meer zo van de taaltrends. Denk ik. Zo worden steeds lastiger. Tien jaar geleden kon niemand om ‘duh’ heen, en ik ook niet. Duh. Zonder ‘duh’ hoorde je er eigenlijk niet bij. En ook gaaf, vet en super; moeilijk te omzeilen. Om mij heen hoor ik niet zelden mensen, vooral vrouwen, pareltjes construeren als “ja het is superfijn maar ook we...

Rarewoordenboek

Ooit mocht ik Homeros lezen. Met de snelheid van één pagina per lesuur. Het geworstel met het Grieks leidde meestal af van het spannende verhaal en de prachtige taal. Niet altijd. Zo was ik behoorlijk onder de indruk van het epitheton ornans, toevoeging van een vast bijvoeglijk naamwoord aan een al of niet goddelijk persoon. Soms versterkt zo’n ext...

Luizenmoeders aan de UM

Beste Truusje,   Wat een fantastisch idee van onze minister van Onderwijs, om de ouders er veel meer bij te betrekken! Ik zie namelijk grote mogelijkheden aan de universiteit. Want je moet niet denken dat de jongens en meisjes volwassen zijn als ze hier op hun 18, 19e binnenwapperen. Het jaar daarvoor nog aan het handje van pa, ma en twee tan...

Pagina 4 van 10Eerste   Vorige   1  2  3  [4]  5  6  7  8  9  10  Volgende   Laatste