Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Artikelen voor december 2011

Geen zondagstudie in faculteit

Studenten kunnen straks pal voor de toetsweek niet terecht in een faculteitsgebouw in de binnenstad om daar te studeren, in plaats van in de overvolle universiteitsbibliotheek. De directeuren van de faculteiten verzetten zich daartegen.

Lenen bij DUO was nooit goedkoper

Een meevaller voor studenten die lenen bij DUO: het rentepercentage over hun studielening daalt na de jaarwisseling van 1,5 naar 1,39. Dat is de laagste rentestand sinds 1992. Wie leent bij DUO, betaalt daarover al tijdens de studie rente. Hoe hoog die is, wordt ieder jaar vastgesteld. In 2011 was de rente al relatief laag: 1,5 procent. Ter vergel...

Europese Commissie wil 30 miljard extra voor onderzoek

Als het aan de Europese Commissie ligt, gaat het EU-budget voor onderzoek en innovatie flink omhoog: van vijftig naar tachtig miljard euro. Het Nederlandse kabinet is alvast enthousiast.

Van Rooy wilde commotie voorkomen

Het ministerie van OCW zou geld hebben teruggeëist van de Universiteit Utrecht, als collegevoorzitter Yvonne van Rooy haar salaris niet had verlaagd bij haar herbenoeming.

Studentenkoor in nood

Het Nederlands Studenten Kamerkoor (NSK) heeft dringend 28 duizend euro nodig.
“Misschien zijn rechtenstudenten wel veel kritischer”

“Misschien zijn rechtenstudenten wel veel kritischer”

Sommige Maastrichtse studies scoren (erg) goed in de KeuzeGids 2012, andere krijgen veel lagere beoordelingen, zoals de European Law School. Hoe kan dit? Observant vroeg het de betrokken bestuurders.

Cao-conflict: baanzekerheid of loonsverhoging

De onderhandelingen over een nieuwe universitaire cao zijn opnieuw opgeschort. De universiteiten willen alleen salarisverhoging geven als het goedkoper wordt om personeel te ontslaan.

PvdA en VVD willen openheid over contacturen

De PvdA en de VVD vinden het onacceptabel dat universiteiten en hogescholen gegevens uit de Nationale Studenten Enquête over contacturen en groepsgrootte niet openbaar willen maken.
Scriptie

Scriptie

Ype Driessen

Pagina 6 van 10Eerste   Vorige   1  2  3  4  5  [6]  7  8  9  10  Volgende   Laatste