Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Artikelen voor december 2011

Rotterdam krijgt European University Games

De Erasmus Universiteit mag in 2014 de European University Games organiseren. Het studentensportevenement zal het jubileumjaar van de dan honderdjarige Rotterdamse instelling afsluiten.

VVD wil meer controle op internationalisering

De VVD heeft er weinig vertrouwen in dat het geld voor internationalisering in het hoger onderwijs goed wordt uitgegeven. De partij wil meer inzicht krijgen in de besteding.

SP: “Onafhankelijkheid instellingsbladen wettelijk vastleggen”

SP-Kamerlid Jasper van Dijk zal staatssecretaris Zijlstra woensdag 30 november tijdens de behandeling van de onderwijsbegroting vragen om de onafhankelijkheid van universiteits- en hogeschoolmedia wettelijk vast te leggen.

ISO tekent LSVb-petitie nog niet

Wie wil protesteren tegen stijgende studiekosten kan online een petitie van de LSVb tekenen. Maar het ISO doen voorlopig niet mee.

“Pechvogels ongelijk behandeld in hoger onderwijs”

Er dreigt ongelijke behandeling van studenten die buiten hun schuld langer over hun opleiding doen, voorspelt de LSVb. Want er zitten grote verschillen tussen de profileringsfondsen van universiteiten en hogescholen.

“Radboud moet rapport Vonk openbaar maken”

Het rapport over wetenschapper Roos Vonk zou openbaar gemaakt moeten worden, vinden studenten van de Radboud Universiteit Nijmegen. Ze pleiten daarvoor in de Volkskrant. De universiteit weigert.

Salarisnorm universiteitsbestuurders toch weer wat hoger

Universiteitsbestuurders mogen straks maximaal 223.666 euro per jaar verdienen terwijl hun topsalaris in juni op 217 duizend euro was bepaald. Mogelijk gaat ook het maximumsalaris voor hbo-bestuurders in de toekomst omhoog.

Zijlstra prijst wetenschap in affaire-Stapel

De wetenschappelijke gemeenschap gaat voortvarend om met de fraude van voormalig hoogleraar Diederik Stapel, vindt staatssecretaris Zijlstra. Dat schrijft hij aan de Tweede Kamer.

Honger

Ja! We zijn er weer: december. Tijd om goed te doen, en goed doen mag wat kosten. Sinterklaas, noch de kerstman heeft ooit het geld voor die kerstgedachte ieder jaar terug op mijn rekening gestort. Schoen naast de kachel, malse winterpeen, bakje bronwater , gedichtje dat uiteindelijk op ‘rekeningnummer’ eindigt; er kunnen een paar taai taaie pepern...

De kinderfluisteraar

Sinds Robert Redford het in 1998 met paarden deed (The Horse Whisperer), wordt er een hoop afgefluisterd op televisie. Cesar Millan fluistert je hond in dat-ie zich moet gedragen (The Dog Whisperer, daarover later wellicht een bijdrage alhier), Jennifer Love Hewitt speelt dat ze zich laat influisteren door geesten (de niet bijster boeiende dramaser...

Pagina 9 van 10Eerste   Vorige   4  5  6  7  8  [9]  10  Volgende   Laatste