Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Artikelen voor maart 2011

Facebook maakt ongelukkig

Na het nogal anticlimactische online date-avontuur van de afgelopen weken voorlopig weer even terug naar de gebruikelijke programmering. Misschien ga ik over een paar weken wel bij een sekte, wie weet. U leest het hier. Nou staan er flink wat mensen ingeschreven bij de Lexa’s en e-Matchings van deze wereld, maar een veelvoud daarvan, zo’n 500 miljo...

De hoofdstad van Noord-Brabant

“Was onlangs in Eindhoven. Dat ligt dicht bij Limburg. Het is de hoofdstad van onze naburige provincie Noord-Brabant. Was er voor de lancering …” De schrijver van dit proza staat ten voeten uit afgebeeld naast zijn column, die met deze woorden begint. In de jongste Nummer 1, bijlage bij Dagblad De Limburger. Ik schrok me rot. Het was mijn Gerardje...

UM Pride opgericht

Een gemeenschapsgevoel creëren. Dat willen de twee oprichters van UM Pride, de nieuwe vereniging voor homoseksuele, lesbische, biseksuele en transgender medewerkers en studenten. Komende woensdag 23 maart ziet UM Pride met een borrel - gesponsord door het COC Limburg - officieel het levenslicht.
“Je kunt geen fatsoenlijk huis bouwen op een verzwakt fundament”

“Je kunt geen fatsoenlijk huis bouwen op een verzwakt fundament”

Met het project Back to Basics proberen de Maastrichtse faculteiten het probleemgestuurd onderwijs nieuw leven in te blazen. Observant belichtte in de afgelopen maanden zeven facultaire en twee UM-brede plannen. Hoe innovatief waren die nu? Brengen ze de UM weer terug aan de onderwijstop?
Huisgenoot

Huisgenoot

Ype Driessen

Geen baan, wel veel werk

Stelling: een werkloze aio bestaat niet

Einde aan top-3% regeling

Het is afgelopen met de regeling dat de beste 3 procent van de UM-studenten hun collegegeld vergoed krijgen. Het college van bestuur wil het geld op een andere manier besteden.

Kandidatuur Postema Eerste Kamer onder vuur

Het salaris van André Postema, lid van het college van bestuur maar ook kandidaat voor de Eerste Kamer voor de PvdA, is wellicht hoger dan de ‘erecode’ die de PvdA hanteert voor haar bestuurders en volksvertegenwoordigers, toelaat. Dat meldde NRC Handelsblad afgelopen maandag op de voorpagina. De PvdA stelt nu een onderzoek in.

U-raad wijst promovendibeleid af

De laatste versie van een nota over het promovendibeleid is vorige week gesneuveld in de universiteitsraad. Een uiterst misnoegde rector Mols kondigde aan dat zijn deur voorlopig wat minder open zal staan voor de promovendivereniging. Het beleid wordt wel doorgezet.
Cijfers geven poverste vorm van feedback

Cijfers geven poverste vorm van feedback

Blok volgen, toets maken, voldoende halen, klaar. Het klinkt heel logisch, maar zo zou de praktijk van toetsen en beoordelen er niet uit moeten zien, vindt prof. Cees van der Vleuten. Hij is samen met Rina Vaatstra de kartrekker van het universiteitsbrede onderwijsvernieuwingsproject (Back to Basics) over toetsing. Feedback blijkt cruciaal.
Pagina 10 van 13Eerste   Vorige   4  5  6  7  8  9  [10]  11  12  13  Volgende   Laatste