Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Artikelen voor maart 2011

Promovendi voeren actie voor salaris

Promovendi moeten geen studiebeurs krijgen, maar een salaris. De kwaliteit van de Nederlandse wetenschap komt in gevaar als universiteiten hun promovendi als studenten gaan beschouwen

Oppositie boos op CDA-minister De Jager

Mondelinge vragen en een spoeddebat. Met zijn uitspraken over de langstudeerboete heeft minister Jan Kees de Jager van Financiën de oppositie tegen de haren in gestreken.

Studentenhuisvester mag campuscontract opleggen

Studentenhuisvester DUWO mag huurders verplichten alsnog een campuscontract te ondertekenen. De rechter heeft dit beslist in een zaak tegen twee studenten uit Delft.

Wetenschapsgame te waarheidsgetrouw

Het idee is goed, de uitwerking wat minder: twee onderzoekers van computerspellen vinden het EU-spel ‘Power of Research’ iets te realistisch. “Heb je een nieuwe kweek nodig, dan moet je die eerst bestellen.”

Alle leraren master

Elke leraar in het voortgezet onderwijs moet in de toekomst een mastergraad hebben. Dat zorgt voor betere prestaties van leerlingen, schrijft de Onderwijsraad in een advies.

Open Hogeschool?

De Open Universiteit wil in 2015 minstens vijf complete hbo-studies aanbieden. De instelling voor afstandsonderwijs begint dit jaar met de hbo-bacheloropleiding informatica.

Recordaantal promoties aan universiteiten

Nooit eerder hebben Nederlandse universiteiten zoveel mensen laten promoveren als vorig jaar. Een recordaantal van 3736 promovendi schreef een proefschrift en verkreeg de doctorstitel.

Onzekere student haalt sneller diploma

Standvastige, koelbloedige studenten presteren minder goed dan onzekere studenten. Die laatsten studeren sneller en halen hogere cijfers omdat ze meer motivatie hebben.

Fraude met basisbeurs twee keer zo erg als gedacht

De fraude met de basisbeurs voor uitwonenden is veel omvangrijker dan gedacht. Het gesjoemel kost de overheid jaarlijks 40 à 55 miljoen euro. Eerder werd uitgegaan van 27 miljoen euro.  

Plagiaatminister treedt af

De Duitse minister van defensie is deze week afgetreden. Hij acht zijn positie niet langer houdbaar nadat hij twee weken geleden beschuldigd werd van plagiaat in zijn proefschrift.
Pagina 12 van 13Eerste   Vorige   4  5  6  7  8  9  10  11  [12]  13  Volgende   Laatste