Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Artikelen voor april 2011

Te weinig tijd voor raadswerk

De personeelsleden van de raad van de faculteit cultuur- en maatschappijwetenschappen pleiten voor een betere compensatie voor hun raadswerk. Meer tijd – normuren - zal niet alleen het functioneren van de raad ten goede komen, maar ook de interesse voor een raadszetel verhogen, schrijven ze in een notitie die vorige week in de raad aan de orde kwam...

Secretaressedag 2011

Secretaressedag 2011

Ongeveer 160 secretaresses, het merendeel werkzaam aan de Universiteit Maastricht, de overigen in het academisch ziekenhuis, namen gisteren deel aan de Secretaressedag 2011 in het Mecc.

Zijlstra: “Juridisch niets aan de hand”

Staatssecretaris Halbe Zijlstra heeft zich niet laten overtuigen door de advocaten van de studentenorganisaties. Hij houdt vol dat zijn maatregelen tegen langstudeerders juridisch houdbaar zijn.

Boete uitgesteld

Behalve de boete voor langstudeerders is ook de bezuiniging van 190 miljoen euro op universiteiten en hogescholen een jaar uitgesteld. Minister Van Bijsterveldt en staatssecretaris Zijlstra reiken hun critici “een uitgestoken hand”.

Rotterdammers moeten eerste jaar in één keer halen

De Erasmus Universiteit (EUR) neemt radicale maatregelen om het studierendement te verhogen: studenten moeten straks hun eerste jaar in één keer halen, anders kunnen ze hun biezen pakken. Wim Gijselaers, UM-hoogleraar onderwijskunde, noemt het een moedige keuze.
Drie geneeskundestudenten overvallen in Ghana

Drie geneeskundestudenten overvallen in Ghana

Drie Maastrichtse studenten geneeskunde zijn eind maart in Ghana door een groep gewapende mannen overvallen. De faculteit heeft nu besloten de stages in het West Gonja District Hospital in Damongo voorlopig stil te zetten. Eerst moet er zekerheid komen of de veiligheid en de begeleiding van de studenten kan worden gegarandeerd.

“Wat brengt zo’n kantoor in India op?”

De universitaire verkiezingen komen eraan. Hoeveel invloed hebben de universiteitsraad en faculteitsraden? Kunnen ze een vuist maken bij hete hangijzers als de vacaturestop, andere bezuinigingen, de sporthal en collegegelden? Vandaag faculteitsraadsleden over de vacaturestop.

Dubbele porties? Ammehoela!

Ja, ik weet het, ik mag niet klagen over mijn lijn. Zoals ik al eerder schreef: het plaatje hiernaast is zo natuurgetrouw als het maar zijn kan, maar, lezers, besef wel dat ook ik er wat voor moet doen! Niet dat ik leef op selderijstengels en kiwi’s, maar als je eenmaal boven de 40 bent, erger nog, het begon bij mij al na mijn 35e, is het enorm opl...

“Chocobruin en heel erg lief”

“Chocobruin en heel erg lief”

Jean-Paul Beusen (45, Zichen-Zussen-Bolder, België), informatiemanager bij ICTS en de Facilitaire Dienst, getrouwd met Sylvia, een zoon (Yordan, bijna 3). Woont in Kesselt, België
De A2-tunnel of het onbegrip tussen wetenschap en politiek

De A2-tunnel of het onbegrip tussen wetenschap en politiek

Hij is uitermate teleurgesteld in de politiek en de manier waarop men daar met wetenschappelijke inzichten omspringt. En hij kent die politiek intussen maar al te goed, want voor deskundig advies kloppen ze bij hèm aan. Prof. Onno van Schayck, directeur van onderzoeksinstituut Caphri: “Ik viel van mijn stoel toen ik het A2-tunnelplan las.”
Pagina 4 van 9Eerste   Vorige   1  2  3  [4]  5  6  7  8  9  Volgende   Laatste