Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Artikelen voor juni 2011

Universiteiten worden strenger

Een dag voordat staatssecretaris Zijlstra zijn plannen voor het hoger onderwijs zal ontvouwen, beloven de universiteiten hun onderwijs te verbeteren. Van hun eerdere voornemens is nog weinig terechtgekomen.

Woede over duurdere verblijfsvergunning voor student en wetenschapper

Tot woede van universiteiten, hogescholen en studenten verhoogt minister Leers van Immigratie de tarieven voor wetenschappers en studenten van buiten Europa die naar Nederland willen komen.

Onafhankelijk universiteitsblad in de wet?

Studenten, docenten, politici en wetenschappers zijn het er allemaal over eens: onafhankelijke universiteits- en hogeschoolbladen zijn belangrijk voor de meningsvorming binnen de instellingen. Waarom worden ze dan niet wettelijk beschermd?

Ook verplicht onderwijs in avonduren

De UM gaat hoogstwaarschijnlijk toch over op avondonderwijs. Er komen dan verplichte onderwijsbijeenkomsten ook na zes uur ’s avonds. Eerdere pogingen van het college van bestuur om dit systeem ingevoerd te krijgen liepen stuk op verzet van de studenten in de universiteitsraad.

Science College gaat nu echt door

Er komt definitief een Science College in Maastricht, als onderdeel van het University College. Het ministerie van Onderwijs geeft toestemming nu er een positief advies ligt van de NVAO, de instantie die wettelijk vereiste kwaliteitskeurmerken aan opleidingen verleent.

“Stuur slechte ouderejaars weg”

In de toekomst kunnen universiteiten en hogescholen hun ouderejaars ook na het tweede studiejaar nog wegsturen, laat staatssecretaris Halbe Zijlstra aan de Eerste Kamer weten.

Feuten worden dikker

Terwijl eerstejaars die bij hun ouders wonen keurig op gewicht blijven, worden uitwonende studenten flink zwaarder. Vooral bij leden van studentenverenigingen vliegen de kilo’s eraan: gemiddeld 2,1 kilo in de eerste drie maanden.

Doctorstitel loont

Mensen met de doctorstitel komen zelden in de bijstand terecht. Ze werken vaker op wetenschappelijk niveau dan academici die niet zijn gepromoveerd.

ISO wil betere voorlichting studieschuld

De studenten van belangenvereniging ISO trekken aan de bel over de voorlichting rond studieschuld. Het is te gemakkelijk om bij de overheid een lening af te sluiten, vinden ze.

Meer langstudeerders dan gedacht

Er zijn geen zestigduizend, maar 72 duizend langstudeerders in het hoger onderwijs. Daar is het kabinet dit voorjaar achter gekomen.
Pagina 1 van 11Eerste   Vorige   [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Volgende   Laatste