Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Artikelen voor juni 2011

“Wij zijn natuurlijk het leukst”

“Wij zijn natuurlijk het leukst”

Wie tijdens het wachten voor het rode licht op het kruispunt van de Stationsstraat en de Wilhelminasingel omhoog kijkt, ziet het wapen al aan het balkon hangen. Blauw, met een rode dwarse streep, een ster en een baret. Hier zetelt Onafhankelijk Maastrichts Studenten Genootschap Plutarchus.

2,4 miljoen voor FHML, SBE 5,5 ton

De servicecentra moeten ieder 250 duizend euro bezuinigen, het Maastricht University Office vijf ton, het college van bestuur (centraal) 1,5 miljoen en de faculteiten samen 4,25 miljoen. Sinds vorige week is helder hoeveel iedereen in 2012 moeten besparen. Waarop dat gaat gebeuren is op de meeste plaatsen nog punt van onderhandeling.
“Het is een eerlijkere wedstrijd geworden”

“Het is een eerlijkere wedstrijd geworden”

Hoe kan een bedrijf het beste reageren op negatieve reviews op sociale media, blogs of persoonlijke websites? Om die vraag draait het proefschrift Return of the Narrative van Tom van Laer, waarop hij afgelopen vrijdag promoveerde. “Vermijd een zakelijke respons!”
Facebook

Facebook

Ype Driessen

“Ik heb moeten wennen aan de baas spelen”

“Ik heb moeten wennen aan de baas spelen”

Anne van Tetering (23), vijfdejaars geneeskunde en voorzitter van de werkgroep Inkom; woont in Maastricht, heeft een relatie

Verhagen: “Ik bezuinig niet op fundamenteel onderzoek”

Het kabinet is niet van plan te bezuinigen op fundamenteel onderzoek. Alleen moet dat onderzoek beter aansluiten op de negen economische topsectoren, schrijft minister Maxime Verhagen van Economische Zaken.

Protestbrief Caphri naar Tweede Kamer

“Idioot”, noemt prof. Onno van Schayck de maatregel van de regering om stoppen-met-roken-middelen niet meer te vergoeden. Intussen toont nieuw Maastrichts onderzoek hoe doeltreffend een middel als de antirookpil kan zijn als rokers worden geselecteerd op grond van genetische kenmerken.

Helft studenten voor 3%-regeling

Hoewel het college van bestuur de top-3 procent regeling dit voorjaar heeft ingetrokken blijkt nu uit een enquête van bureau Flycatcher dat vooral onder studenten nogal wat steun voor de regeling bestaat. Die behelst dat de beste 3 procent van elk jaar het collegegeld terugkrijgt.
Diplomafraude

Diplomafraude

Ype Driessen

Eindexamenwerken in Uns 60

Eindexamenwerken in Uns 60

De scholieren zijn blij dat ze een expositieruimte hebben.
Pagina 4 van 11Eerste   Vorige   1  2  3  [4]  5  6  7  8  9  10  Volgende   Laatste