Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Artikelen voor juni 2011

Wp-lijsttrekker verliest verkiezingen

Prof. Wil Foppen, de lijsttrekker van het wetenschappelijk personeel bij de verkiezingen voor de universiteitsraad, blijkt niet verkozen te zijn. Vier andere leden van de lijst Eén WP kregen aanzienlijk meer stemmen dan hij.

Dope opnieuw grote winnaar verkiezingen

Maar liefst 28 zetels voor Dope – vorig jaar nog goed voor 22 zetels - en 15 zetels voor rivaal Novum. Dat is de uitslag van de jongste universitaire verkiezingen die eind mei bekend werd. Dope is nu zowel in de universiteitsraad als in vier faculteiten de grootste studentenpartij. Ook in de faculteit psychologie en neurowetenschappen, waar de par...

Hogere vergoeding raadswerk CMW

De wp-leden van cultuur- en maatschappijwetenschappen die in september in de faculteitsraad een zetel gaan bezetten, krijgen geen vergoeding van drie maar van veertig normuren voor hun werk. De voorzitter krijgt er zestig. Dat heeft het faculteitsbestuur besloten na opmerkingen over de huidige regeling. Op dit moment krijgt het wetenschappelijke p...

Cultureel festival tijdens Inkom

Voor het eerst een heus festival in het stadspark met theater, muziek, dans, film en andere kunsten: Culture Valley. Met als belangrijke gast de in Nederland populaire band Kensington. En een middag muziek – van hiphop tot Balkanbeat - in de Geusselt: IndepenDANCE. De Inkom 2011 (van 23 tot en met 26 augustus) is geen zuivere kopie van die van 201...

Lijn Maastricht-Luik-Brussel op de tocht

De Belgische Spoorwegen (NMBS) overwegen om de rechtstreekse treinverbinding Maastricht-Luik-Brussel op te heffen. Deze “probleemlijn” heeft te vaak vertraging. De Universiteit Maastricht wil samen met de provincie het belang van deze lijn bij de Belgen bepleiten. De Waalse stad Visé is een petitie gestart.  

Nieuwe wereldwijde ranking stap dichterbij

Het is mogelijk om universiteiten en hogescholen wereldwijd met elkaar te vergelijken. Daar hoeft geen platte ranglijst met een mondiale nummer één uit te komen, denkt Frans van Vught.

Eerste Kamer doet debat dunnetjes over

De Eerste Kamer gaat het debat over de langstudeerboete overdoen. Alle kritische vragen passeren opnieuw de revue, alsof er in de Tweede Kamer nog niet over is gesproken.

RU-leaks

Een Nijmeegse student zet al het nieuws dat hij via zijn studentaccount kan lezen online. Hij protesteert daarmee tegen het besluit van de Radboud Universiteit om het onafhankelijke nieuws van de Vox-redactie achter een inlogscherm te plaatsen.

CPB: “Gebrekkig onderwijs kost miljarden”

Leerlingen in het Nederlandse basisonderwijs en voorgezet onderwijs zijn minder goed in wiskunde en kunnen minder goed lezen dan enkele jaren geleden. De daling van het niveau kan Nederland tussen de zes en achttien miljard euro per jaar gaan kosten.

Studenten bloeien op in volle collegezaal

Massale colleges hoeven niet slecht te zijn voor het onderwijs, zolang docenten hun studenten bij de les houden met korte opdrachten, gerichte vragen en wekelijkse toetsen. Dat blijkt uit een experiment aan de University of Washington, dat wordt beschreven in het wetenschappelijke tijdschrift Science. Biologiestudenten die vanwege bezuinigingen co...

Pagina 8 van 11Eerste   Vorige   2  3  4  5  6  7  [8]  9  10  11  Volgende   Laatste