Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Artikelen voor juni 2016

Alleen maar luieren? Nee, dank je

Alleen maar luieren? Nee, dank je

Op het strand liggen aan een of andere Costa is niet iedereens ideale zomervakantie. Deze studenten brengen hun vrije dagen op een alternatieve manier door.

Eerste Kamer steunt grotere invloed studenten en docenten

NEDERLAND. Wie wordt de nieuwe collegevoorzitter en hoe ziet de toekomst van het onderwijs eruit? Ook de Eerste Kamer is blij dat studenten van universiteiten en hogescholen daar meer over te zeggen krijgen.
Komt allen staan

Komt allen staan

MAASTRICHT. Het lijkt op een reusachtig rotsblok, het kunstwerk van architectenbureau Raaaf dat de komende maanden is ondergebracht in de Universiteitssingel 40. Maar het mooie is dat je er vrij op mag staan of tegenaan kan leunen. Wie wil, kan er zelfs wat stretchoefeningen doen. Eén ding is verboden: zitten. Niet voor niets heet de installatie En...

Rianne Reijs: “Naar de universiteit durfde ik niet. Tót ik het pgo leerde kennen"

Rianne Reijs: “Naar de universiteit durfde ik niet. Tót ik het pgo leerde kennen"

Dit academisch jaar wordt de Universiteit Maastricht veertig. In deze serie vertellen oud-studenten – die net als de universiteit het levenslicht zagen in 1976 – hoe ze in Maastricht terecht kwamen en welke herinneringen ze hebben aan docenten, de faculteit en hun studentenleven. Vandaag: Rianne Reijs.
Behoorlijk mooi én verwarrend

Behoorlijk mooi én verwarrend

Rust er een vloek rust op verfilmingen van games? Dat lijkt wel zo: zelden brengt zo’n film  - denk maar aan het peperdure Prince of Persia of Need for Speed - genoeg geld in het laatje. Het probleem is wellicht dat regisseurs zowel de gamers tevreden willen houden als het bredere publiek. Dat lijkt nog geen probleem bij de film Warcraft...

Studietempo omhoog bij universiteiten

NEDERLAND. Studenten van universiteiten behalen steeds sneller hun bachelordiploma. Ook haken ze minder vaak af, meldt universiteitenvereniging VSNU.
Dalen is ook een vak

Dalen is ook een vak

Het was zondag een grote dag voor het vaderlandse wielrennen. Steven Kruijswijk uit het Brabantse Nuenen beëindigde de Giro d’Italia als vierde. We moeten lang teruggaan in de tijd om nog zo’n klinkende uitslag tegen te komen. Toch sombert en mort ons volk omdat Steven de Giro niet won. Op de laatste vrijdag vertrok hij nog in de roze t...

Bussemaker: effecten leenstelsel nog onduidelijk

NEDERLAND. Ze kreeg veel kritiek te verduren, maar minister Bussemaker ziet voorlopig geen aanleiding om het  leenstelsel aan te passen. Wel moeten kwetsbare studenten betere voorlichting krijgen.
Nederland hoeft buitenlandse studenten geen ov-kaart te geven

Nederland hoeft buitenlandse studenten geen ov-kaart te geven

NEDERLAND. Nederland maakt zich niet schuldig aan ongelijke behandeling. Het mag de ov-kaart alleen aan zijn eigen studenten geven en hoeft die niet aan studenten uit andere Europese lidstaten te gunnen.

Werkloosheid daalt onder jonge academici

NEDERLAND. Jonge academici vinden weer sneller een baan dan twee jaar geleden. Toch is anderhalf jaar na afstuderen nog altijd 7 procent werkloos. En lang niet iedereen vindt een baan op niveau.
Pagina 5 van 7Eerste   Vorige   1  2  3  4  [5]  6  7  Volgende   Laatste