Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Artikelen voor mei 2017

"Ik ben iets meer een Ecuadoriaan zoals mijn vader. Die zijn wat warmer, knuffeliger en emotioneler”

"Ik ben iets meer een Ecuadoriaan zoals mijn vader. Die zijn wat warmer, knuffeliger en emotioneler”

Naam: Roberto Lasso Peňa (19, Rotterdam)/ eerstejaars international track geneeskunde/ woont in Maastricht/ sinds een jaar samen met Eartha
"Dit is een uniek drama"

"Dit is een uniek drama"

Carré, ooit een sigarenfabriek, werd vorige zomer getransformeerd tot een studentencomplex. Eigen douche, deels gemeubileerd, supermarkt om de hoek, op loopafstand van het centrum en 24-uurs-service: dat was het marketingverhaal. Het klonk mooi, en prijzig met een maandelijkse huur van meer dan 700 euro. Maar sinds de eerste studenten er zijn inget...

”Hoogleraar die geen onderzoek doet, dat kan niet”

MAASTRICHT. In de universiteitsraad zijn bedenkingen gerezen tegen een nieuwe categorie hoogleraar die het college van bestuur wil invoeren. Het gaat om de zogenoemde ‘praktijkhoogleraar’.
“Integer zijn, ook als anderen niet kijken”

“Integer zijn, ook als anderen niet kijken”

Zeven jaar lang heeft hij als voorzitter van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) het kabinet gevraagd en ongevraagd advies gegeven over maatschappelijke ontwikkelingen. Onlangs heeft André Knottnerus, hoogleraar huisartsgeneeskunde in Maastricht, afscheid genomen. Een gesprek over het aanzien van de wetenschap, de impact van WR...
Tapijnplan kan doorgaan

Tapijnplan kan doorgaan

MAASTRICHT. Omwonenden van de voormalige Tapijnkazerne, die bij de Raad van State in beroep zijn gegaan tegen de plannen van de Universiteit Maastricht en de gemeente, hebben grotendeels nul op het rekest gekregen. Dit blijkt uit de tussenuitspraak van woensdag 17 mei.

Drie jaar cel voor RUG-fraudeur

NEDERLAND. Het hoofd technische dienst van de Rijksuniversiteit Groningen die voor meer dan een miljoen zou hebben gefraudeerd, heeft drie jaar celstraf gekregen waarvan zes maanden voorwaardelijk. Ook moet hij 450 duizend euro schadevergoeding betalen.
Startsein keurmerk Prettig Wonen

Startsein keurmerk Prettig Wonen

MAASTRICHT. Met de bevestiging van het schildje ‘Keurmerk Prettig Wonen’ op de gevel van het studentenpand aan de Maastrichter Heidenstraat 7 werd afgelopen vrijdag het startsein gegeven voor de controle van veertig studentenhuizen. Een proefproject en een unicum in Nederland.

Regels aangepast, rector mag voortaan van buiten komen

MAASTRICHT. Het interne reglement van de Universiteit Maastricht wordt zo aangepast dat de rector magnificus niet meer per se een eigen hoogleraar hoeft te zijn. Dat blijkt uit de nieuwe tekst die het college van bestuur deze week aan de universiteitsraad voorlegt. Bij de benoeming van decanen blijven de regels echter ongewijzigd. 
MERLN lanceert stamcelbank

MERLN lanceert stamcelbank

MAASTRICHT. Als je nevenstaande foto ziet, denk je niet meteen: o ja, dat is een stukje menselijk brein. Dat komt omdat de foto is gemaakt met behulp van een microscoop. Bovendien zijn de cellen (via de optical clearing techniek) blauw gemaakt om ze beter te kunnen zien en bestuderen. Het ‘stukje brein’ – postmortem overigens - is...

Erasmus Universiteit onder vuur om banden met Shell

NEDERLAND. Shell heeft ruim drie ton betaald voor een onderzoek van de Erasmus Universiteit dat een grote rol speelde in de lobby van werkgeversorganisatie VNO-NCW. Deze financiering was niet bekendgemaakt.
Pagina 4 van 9Eerste   Vorige   1  2  3  [4]  5  6  7  8  9  Volgende   Laatste