Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Artikelen voor mei 2017

Echt nieuws

Echt nieuws

Normaal gezien ben ik niet echt een zeurpiet, maar waar ik me als heuse nieuwsjunkie steeds meer aan erger is de onbenulligheid van het nieuws bij de NOS. Vooral de hoeveelheid sportnieuws – synoniem voor voetbalnieuws – werkt op mij zeer onbevredigend. Begrijp me niet verkeerd, ik houd van sport en beoefen het ook veel. Maar als ik wil...

Bussemaker blijft erbij: studentenstops bij TU’s niet erg

NEDERLAND. Minister Bussemaker hield gisteren in Nieuwsuur voet bij stuk: een studentenstop bij technische universiteiten is niet erg, mits tijdelijk. De lobby van de TU’s is sterk, zei ze, waardoor problemen bij andere opleidingen nu onderbelicht blijven.
Baldwin uit de vergetelheid gehaald

Baldwin uit de vergetelheid gehaald

Het verhaal: I am not your negro is een documentaire over het diepgewortelde racisme in de Verenigde Staten, gebaseerd op een niet-afgerond manuscript van schrijver James Baldwin (1924-1987). In dit manuscript – Remember this house – blikt Baldwin terug op het leven van drie van zijn vrienden, die alle drie vermoord werden: Malcolm X, M...

Me too kool

Me too kool

Een jaar geleden opende het nieuwe universitaire sportcentrum van UM Sport zijn deuren. Observant trekt wekelijks de sportschoenen aan en neemt tot aan de zomer deel aan een van de lessen. Vandaag: dancehall walk-in.
Spaanse wijn, Italiaanse pasta en taart op het dek

Spaanse wijn, Italiaanse pasta en taart op het dek

De regen komt met bakken uit de lucht en iedereen komt dan ook enigszins verzopen aan in de studio van Sophie van Rijnbach. Zjuul Bartels spant de kroon, maar gelukkig heeft hij de oplossing in zijn tas zitten: droge kleren. Net op tijd heeft hij zijn vlinderdas om en snelt hij naar beneden om Ellen Blaak, hoogleraar fysiologie van het vetmetabolis...

OM vervolgt lid Vindicat om ontgroening

NEDERLAND. Het Openbaar Ministerie gaat een voormalig lid van het Groningse studentencorps Vindicat vervolgen wegens mishandeling. Hij was tijdens de ontgroening op het hoofd van een eerstejaars student gaan staan.

VAWO hekelt circus rond ‘zwaartekrachtmiljoenen’

NEDERLAND.We willen alle winnaars van harte feliciteren met de miljoenen van de ‘zwaartekrachtsubsidies’, zegt voorzitter Marijtje Jongsma van wetenschapsvakbond VAWO. Toch heeft ze kritiek op het “hele aanvraagcircus”.

Landelijk honderden studenten uitgeschreven na betalingsachterstand

NEDERLAND. Rotterdam is niet de enige stad waar sommige studenten met schulden kampen en hun collegegeld niet kunnen betalen. Maar nergens is het probleem zo groot als daar, blijkt uit een rondgang.

Scholarship nodig? Daar is een app voor

AMERIKA. Een tien voor wiskunde? 150 dollar. Voorzitter van de debatclub? 500 dollar. Amerikaanse scholieren die goed presteren kunnen een studiebeurs bij een universiteit of college bij elkaar verdienen.
Ware feiten, nepconclusies en een Gentse professor

Ware feiten, nepconclusies en een Gentse professor

In 2015 waren er in Nederland 721 dodelijke slachtoffers in het verkeer. In 2016 kwamen 729 personen om. Vandaar belangrijk nieuws op de televisie: verontrustende toename van het aantal verkeersdoden. Daarna de toelichting van deskundigen. Zij benadrukten dat vooral smartphones en alcohol nog steeds hun tol eisen. Nog meer inspanningen zouden nodig...

Pagina 5 van 9Eerste   Vorige   1  2  3  4  [5]  6  7  8  9  Volgende   Laatste