Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Artikelen voor januari 2010

Studenten pleiten weer voor online colleges

Het is niet voor het eerst dat de studentleden van de faculteitraad van SBE het bestuur proberen te overtuigen van het nut van online colleges. Afgelopen maandag presenteerden ze een memo. Het bestuur bleek weer niet overtuigd. Terwijl er onlangs is geïnvesteerd in nieuwe opnameapparatuur.

Tweede start bij helft masteropleidingen

Masterstudenten hoeven niet allemaal in september te beginnen. Bijna de helft van alle masteropleidingen (49 procent) kent meer dan één inschrijfmoment. Dat scheelt, als studenten vertraging oplopen in hun bacheloropleiding.

Hoger onderwijs toegankelijker geworden

De appel rolt verder van de boom: afkomst en milieu zeggen niet alles meer. Kinderen van laaggeschoolde ouders bereiken steeds vaker het hoger onderwijs.

TU Delft moet bouwen of terugbetalen

Krijgt de Delftse faculteit bouwkunde geen nieuw gebouw, dan moet de universiteit de subsidie ervoor terugbetalen. De 25 miljoen euro was alleen bestemd voor nieuwbouw, meldt het ANP. De oude bouwkundefaculteit brandde in mei 2008 af. Minister Plasterk beloofde daarop een bijdrage van 25 miljoen euro voor een nieuw faculteitsgebouw, dat een ‘icoon...

Alweer een mediaopleiding

Bij Saxion Hogescholen gaat in september de tweede opleiding media, informatie & communicatie van Nederland van start, goedgekeurd én bekostigd. Dat wekt verbazing, want zijn de arbeidsmarktvooruitzichten voor journalisten al niet slecht genoeg?
koelkast

koelkast

Ype Driessen

Geen gesloten front voor onderzoekscholen

Hoe moet het verder met de landelijke onderzoekscholen? Er ligt een rapport, maar de diverse wetenschapsclubs steggelen nog over een gemeenschappelijk standpunt. Misschien moeten ze juist de tegenstellingen laten zien.

Plasterk erkent problemen ov-chipkaart

“Studenten zullen niet de dupe worden van technische problemen bij de OV-bedrijven”, belooft minister Plasterk van Onderwijs. Hij kiest geen nieuwe deadline tot alle studenten de kans hebben gehad hun kaart te activeren – zonder lange wachttijden. De rijen voor de oplaadapparaten waren deze maand “onaanvaardbaar lang”, erkent Plasterk. Dat kwam do...

Universiteiten en hogescholen sluiten de rijen

Vwo’ers die aan de universiteit hun draai niet kunnen vinden: universiteiten willen van ze af, terwijl hogescholen hen graag zien komen. Ook als er bezuinigd moet worden, zitten hbo en wo op één lijn: de basisbeurs heeft haar beste tijd gehad.

Meisjes krijgen afkeer van wiskunde aangeleerd

Jonge meisjes krijgen hun weerstand tegen wiskunde deels aangeleerd van hun leraressen op de lagere school. Dat beweren Amerikaanse wetenschappers na onderzoek onder jongens en meisjes in groep drie en vier.
Pagina 1 van 13Eerste   Vorige   [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Volgende   Laatste