Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Artikelen voor oktober 2011

UM-leiding op de bres voor Dompeling

De bestuurders van UM en MUMC springen in de bres voor de in opspraak geraakte kinderlongarts en hoogleraar Edward Dompeling.

Veni-subsidie voor twee Randwyck-onderzoekers

Onderzoeksfinancier NWO heeft deze maand aan twee jonge wetenschappers van de Universiteit Maastricht een Veni-subsidie toegekend: Ewout Meijer, verbonden aan de faculteit psychologie en neurowetenschappen, en Alex Remels van de faculteit Health, Medicine and Life Sciences. Beiden krijgen elk 250 duizend euro waarmee ze drie jaar onderzoek kunnen d...

Whodunit

“Mam, wil je de televisie uitzetten? Ik kan je niet verstaan.” “Wacht even. De poes ligt op de afstandsbediening. Toe Binkie, ga eens aan de kant.” “Hoe gaat het met je, mam?” “Goed hoor. Ik kijk een detective. Zo’n Britse. De bibliothecaresse is vermoord en iedereen heeft een alibi.” “ Spannend hoor… Hee mam, waar ik eigenlijk over bel: het ga...

CBS: budget hoger onderwijs op peil

De uitgaven aan hoger onderwijs blijven al jarenlang op hetzelfde peil, volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek. Per student is er ongeveer net zoveel geld als in 1995.
Oprotzesje

Oprotzesje

Ype Driessen

Nederlander claimt weerlegging ‘tijdreizen’

De Groningse natuurkundige Ronald van Elburg heeft wellicht het raadsel opgelost van de neutrino’s die sneller gingen dan het licht. Als hij gelijk heeft, zal tijdreizen nog even op zich laten wachten.

Hbo houdt meer geld over

De elf grootste hogescholen hielden in 2010 meer geld over dan het jaar ervoor. Samen eindigden ze 108 miljoen euro in de plus, schrijft het Onderwijsblad. Logisch, zegt de HBO-raad. Ze kregen geld dat over de komende jaren moet worden uitgesmeerd.

Zuidelijke hogescholen hoger in Keuzegids Hbo

Hogescholen in het zuiden van het land bieden betere opleidingen dan die in de Randstad. Avans, met opleidingen in Den Bosch, Breda en Tilburg, is de kampioen van de grote instellingen. De Hogeschool Zeeland en Hogeschool Zuyd staan op de tweede en derde plek, terwijl Inholland onderaan eindigt.

Wageningen weet niet of melk gezond is

Bij nader inzien is er geen bewijs dat melk goed is tegen hart- en vaatziekten. Dat schrijven Amerikaanse en Wageningse wetenschappers in een gezamenlijke verklaring.

Wetenschappelijke data zijn van iedereen

Onderzoeksfinancier NWO heeft per 1 mei de voorwaarden veranderd waaronder wetenschappers geld kunnen krijgen. Al hun data moeten voortaan voor anderen beschikbaar zijn.
Pagina 1 van 9Eerste   Vorige   [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  Volgende   Laatste