Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Artikelen voor oktober 2017

Open sollicitatie

Open sollicitatie

Mark Rutte? Stuk ectoplasma.  Halbe Zijlstra? Schapenhoeder van de Balkan.  Sigrid Kaag? Vierpotige Cyrano.  Sander Dekker? Nogaspeculant.  Mark Harbers? Revolutionair van het jaar nul.  Kajsa Ollongren? Verdraaide Basji-Boezoek.  Raymond Knops? Kleinzoon van een kale jakhals.  Ingrid van Engelshoven? Ezelsveulen....

"Een briefje met de vraag of ze eens met de red shirt guy zou willen gaan lunchen"

"Een briefje met de vraag of ze eens met de red shirt guy zou willen gaan lunchen"

Daniël van Helvoort (Kerkrade, 1991)/ Master Forensic Psychology, onderzoeksassistent bij Universiteit Maastricht, stagiair bij TBS kliniek De Rooyse Wissel/ samenwonend met Monica/ woont in Maastricht

Eén op vijf kan studieschuld nog niet terugbetalen

NEDERLAND. Eén op de vijf oud-studenten met een studieschuld kan niet snel genoeg aflossen, staat in antwoorden op vragen van de Tweede Kamer. Het gaat om 113 duizend mensen.

Tien procent meer eerstejaars aan universiteiten

NEDERLAND. Er hebben zich dit jaar maar liefst 10 procent meer eerstejaars ingeschreven bij universiteiten. In Maastricht gaat het om een stijging van 5 procent .
“Als ik merk dat ik ben afgevallen is het feest”

“Als ik merk dat ik ben afgevallen is het feest”

Hebzucht. Ik wil altijd de puck hebben. Daarmee kun je het verschil maken. Thuis heb ik een behoorlijke prijzencollectie. Ik wil altijd meer. Succes steekt aan. De medailles van de (jeugd-)WK’s in 2010, 2011, 2013 en 2016, en het meest-waardevolle-speler-horloge van de WK onder twintig in 2013 koester ik het meest. Qua materiaal stel ik geen ...

Bach, Beethoven en de metronoom

Bach, Beethoven en de metronoom

Des zondags, in de namiddag, zitten velen, vaak in familieverband, voor de televisie. Zij zijn in afwachting van hun wekelijkse eredienst: Podium Witteman. De ooit zo politiek geëngageerde gespreksleider gaat voor in een dienst waarin de muziek wordt gevierd. Wat vroeger godsdienst bewerkstelligde, is thans vervangen door sport met Oranje-gevoel, t...

Nieuw kabinet kan aan de slag

NEDERLAND. Zojuist zijn de bewindslieden van het nieuwe kabinet Rutte III beëdigd. Van de beide ministers van OCW heeft Ingrid van Engelshoven (D66) de leiding over het departement. Arie Slob (ChristenUnie) is minister ‘zonder portefeuille’.

Derde verdachte van brandstichting studentenflat aangehouden

NEDERLAND. De politie heeft een derde verdachte gearresteerd in het onderzoek naar brandstichting in een studentenflat in Diemen. Daarbij kwam deze zomer de UvA-student David Swart om het leven en raakten twee vrouwen zwaargewond.

Studente gedrogeerd en verkracht op campus in Brussel

BELGIË. Een Belgische geneeskundestudente is begin deze week verkracht op de campus van de Vrije Universiteit Brussel (VUB). De universiteit heeft extra veiligheidsmaatregelen genomen. De politie is nog op zoek naar de dader.

Britse universiteiten woest over ‘poging tot censuur’

VERENIGD KONINKRIJK. Een Conservatief parlementslid wil van alle Britse universiteiten weten wat zij hun studenten leren over de Brexit, en welke docenten dat precies doen. De universiteiten reageren woedend.
Pagina 1 van 8Eerste   Vorige   [1]  2  3  4  5  6  7  8  Volgende   Laatste