Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Artikelen voor november 2011

Een overdrijvinkje hier of daar

Beste Truusje, Het houdt niet op, die wetenschappers die hun ambities zo torenhoog hebben opgeschroefd dat ze er vroeg of laat vanzelf over struikelen. Tilburg, Nijmegen, nu Rotterdam weer. Blijft het daarbij? Vast niet, want academische normen blijken rekbaar, dat merken wij op de Berg dagelijks. Ook van ons als academische ondersteuners wordt v...

LSVb: Ook buitenlandse studenten dupe van kamertekort

PVV-Kamerlid Eric Lucassen vindt het “niet te verkroppen” dat woningcorporaties kamers reserveren voor buitenlandse studenten, terwijl er een groot is. “Ze verdringen de plekjes van Nederlandse studenten.”

Aangifte tegen Stapel

De Universiteit van Tilburg heeft, mede namens de Rijksuniversiteit Groningen, aangifte gedaan tegen ex-hoogleraar Diederik Stapel wegens wetenschappelijke fraude.

Werkdruk FHML-personeel hoger door bezuinigingen

Voor het komende jaar een aantal noodzakelijke bezuinigingen doorvoeren om de balans in de eerste (overheids-)geldstroom snel op nul te brengen, voor later echter vooral strategische keuzes maken en dan eventueel de eerdere kortetermijnmaatregelen weer intrekken. Dat is de lijn die de faculteit Medicine, Health and Life sciences (FHML) gekozen heef...

FHML ruziet over numerus fixus

Wie is er de baas in de Faculty of Health, Medicine and Life sciences? Kan een opleidingsdirecteur of het onderwijsinstituut rechtstreeks ingaan tegen het beleid van de decaan? Die vragen zijn actueel naar aanleiding van een dispuut over de numerus fixus bij biomedische wetenschappen.

Perspolitie

UCM-student Lisa Dupuy schrijft elke week over de wonderlijke wereld van Twitter; ze kiest twee onderwerpen, tweets of trending topics.
Het minst begrepen jongetje van de klas

Het minst begrepen jongetje van de klas

Teun Dekker (1980, Utrecht), docent politieke filosofie sinds 2007, vice dean academic affairs sinds 2011, woont in Maastricht. Alleenstaand, “maar geïnteresseerd”  
Roze muisjes in overvloed

Roze muisjes in overvloed

Een opmerkelijke geboortegolf in Randwyck

Taalpuristen vangen bot bij Zijlstra

Zijlstra springt niet in de bres voor studenten die hun scriptie liever in het Nederlands dan in het Engels schrijven. Universiteiten en hogescholen mogen zelf hun taalbeleid bepalen, schrijft hij aan de Stichting Nederlands.

Universiteit schorst agenten na pepperspray-incident

De twee politieagenten die afgelopen vrijdag in het Amerikaanse Davis demonstrerende studenten met pepperspray in het gezicht spoten, zijn door de universiteit geschorst.
Pagina 1 van 13Eerste   Vorige   [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Volgende   Laatste