Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Artikelen voor december 2017

Eerste Kamer wil geen ‘doelmatigheidskorting’ in onderwijs

NEDERLAND. De Eerste Kamer krabt zich achter de oren: kan die bezuiniging op het onderwijs echt niet van tafel? Zelfs regeringspartij D66 vraagt het kabinet er opnieuw naar te kijken.
Internationale student geketend aan huurcontract

Internationale student geketend aan huurcontract

NEDERLAND. Buitenlandse studenten kunnen hun kamer in Student Hotels vaak niet tussentijds opzeggen. Hun contract staat dat niet toe. De Landelijke Studentenvakbond (LSVb) en de Woonbond willen dat Student Hotels gewoon onder het huurrecht vallen en dat hun bewoners huurbescherming krijgen. De LSVb overweegt een rechtszaak tegen het Student Hotel. ...
Circumflex haalt geld op voor Make-a-Wish

Circumflex haalt geld op voor Make-a-Wish

MAASTRICHT. Studentenvereniging Circumflex haalt in de weken voor kerst geld op voor Make-a-Wish. Deze stichting laat wensen van ernstig zieke kinderen uitkomen. Op sociëteit De Kaap staat een kerstboom waar mensen tegen betaling van twee euro een kerstwens kunnen ophangen. Inmiddels is op deze manier al ruim 100 euro opgehaald, de actie loopt...

‘Waarom geen Vondel in het Engels?’

NEDERLAND. Ook aan de Radboud Universiteit mogen literatuurstudenten hun masterscriptie in het Nederlands schrijven. Maar is dat wel een goed idee? “Ik doceer Vondel aan Russen, Amerikanen en Iraniërs.”

‘Wageningen meest duurzame universiteit ter wereld’

NEDERLAND. Wageningen is wereldwijd de allergroenste universiteit, blijkt uit een nieuwe ranglijst. Vorig jaar stond Wageningen al derde in de Green Metric, die de duurzaamheid van universiteiten over de hele wereld met elkaar probeert te vergelijken.

Kabinet zet impopulaire proef van Bussemaker alsnog door

NEDERLAND. Straks mogen zes universiteiten en hogescholen meedoen aan een proef met nieuwe kwaliteitsbewaking in het onderwijs. Belangstelling lijkt er nauwelijks, maar minister Van Engelshoven zet het plan van haar voorganger toch door.
Code oranje en genderneutraal

Code oranje en genderneutraal

Eigenlijk had ik een mooi kerstverhaal willen vertellen. De laatste Observant van dit jaar verschijnt echter al half december. Ik was bang dat de boodschap zou vervluchtigen voordat Kerstmis onze harten zou openen. Een volgende keer dan maar. Zondagmorgen kreeg ik daardoor de kans uitvoerig en zonder besognes naar de radio te luisteren. Ik hoorde a...

‘UvA-proefschrift aangetast door fraude begeleider’

NEDERLAND. Sociaalpsycholoog en vermeend fraudeur Jens Förster gaf verdachte data aan een promovendus die hij begeleidde. Een deel van het proefschrift is daardoor waardeloos geworden, meldt de Universiteit van Amsterdam.

Nieuwe ict bij DUO blijkt dubbel zo duur

NEDERLAND. Een omvangrijk ict-project bij de Dienst Uitvoering Onderwijs is veel duurder geworden dan gedacht. Het kost nu 145 miljoen euro en het is maar de vraag of de overheid dit bedrag gaat terugverdienen
“Een bestuurder moet niet uitleggen waarom iets niet lukt. Een bestuurder moet leiderschap tonen”

“Een bestuurder moet niet uitleggen waarom iets niet lukt. Een bestuurder moet leiderschap tonen”

Truze Lodder (69) vertrekt als voorzitter van de raad van toezicht. “Ik ben makkelijk van praten, een beetje barok. Dus houd je dit verhaal een beetje leuk? Anders krijg ik straks bij mijn afscheid toespraken met: wat een kreng was dat!” Ze lacht, trekt een quasi gepijnigde blik. Geen nood, het stuk verschijnt pas twee dagen later.
Pagina 1 van 7Eerste   Vorige   [1]  2  3  4  5  6  7  Volgende   Laatste