Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Artikelen voor december 2018

Minister wil Islamitische Hogeschool aanpakken – en kán dat nu ook

NEDERLAND. Het voortbestaan van de Islamitische Hogeschool Rotterdam staat op het spel nu haar rector voor de zoveelste keer in opspraak is geraakt om beledigende en discriminerende uitspraken. De minister wil nu echt ingrijpen.

ISO: Inspraak studenten laat te wensen over

NEDERLAND. Hogescholen en universiteiten luisteren niet goed naar hun studenten bij de besteding van de extra miljoenen die ze krijgen. De samenwerking met de medezeggenschapsraden verloopt moeizaam, concludeert het ISO na een inventarisatie. In Maastricht lijkt het juist wel allemaal goed te verlopen.

Nationale Studenten Enquête houdt iedereen aan boord

NEDERLAND. De universiteiten van Utrecht en Amsterdam blijven voorlopig toch meedoen aan de Nationale Studenten Enquête. Ze waren ontevreden over het nieuwe privacybeleid van de NSE, maar dat is nu enigszins aangepast.

Welke toetsvorm is goed? a) meerkeuze b) anders, namelijk…

NEDERLAND. Het gaat niet geweldig met toetsen en examens in het onderwijs, ook niet aan hogescholen en universiteiten. Om conflicten te vermijden gebruiken opleidingen steeds vaker meerkeuzetoetsen en dat is niet goed, vindt de Onderwijsraad.

“Bezuiniging na bezuiniging, en wat doet onze minister?”

NEDERLAND. Meer dan duizend docenten, onderzoekers en studenten kwamen naar Den Haag om te protesteren tegen de ‘afbraak’ van het hoger onderwijs en onderzoek. “De volgende stap is een staking!”
‘Het leven is een zeven’

‘Het leven is een zeven’

NEDERLAND. De druk op jongeren lijkt toe te nemen met (studie)stress en burn-outs als gevolg. Ligt het aan onze evolutionaire imperfectie, het onderwijsbeleid of de prestatiedrang van studenten zelf?
Gele hes

Gele hes

Een paar weken geleden rekende ik mijzelf voor het eerst in mijn leven tot de gewone mensen. Ik had het toen over de sluiting wegens faillissement van ziekenhuizen. Het bedrijfsleven in de vorm van de zorgverzekeraars was daarvoor verantwoordelijk. Met steun van de overheid die in tijden van neoliberale democratie uit overtuiging zulke beslissingen...

Engelse taal en academisch onderwijs: een moeizaam huwelijk

Engelse taal en academisch onderwijs: een moeizaam huwelijk

Onderwijs in het Engels door en voor niet-native speakers heeft kwalijke gevolgen voor de kwaliteit. Dat wordt niet genoeg onderkend, vindt Rob Houtepen, docent medische filosofie en ethiek bij de FHML.
Splinters: politie in bestuursgebouw

Splinters: politie in bestuursgebouw

Politie in bestuursgebouw Verschillende wagentjes, camera’s, beeldschermen en een filmploeg blokkeerden afgelopen maandag de achteringang van het Sint Servaasklooster 32. Voor het bestuursgebouw van de Universiteit Maastricht werden opnames gemaakt voor de politieserie Flikken Maastricht. Het dertiende seizoen van die serie startte af...

“We hebben weer bloed aan onze handen”

“We hebben weer bloed aan onze handen”

Eén: willen we de Europese Unie behouden? En twee: wat is daar voor nodig? Dat zijn de vragen waar het de komende jaren om draait, zegt Mathieu Segers, hoogleraar Eigentijdse Europese geschiedenis en Europese integratie. Vorige week vrijdag hield hij zijn oratie in de St. Janskerk.
Pagina 1 van 5Eerste   Vorige   [1]  2  3  4  5  Volgende   Laatste