Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Artikelen voor februari 2011

Gemengde Inkom nog niet van de baan

De Werkgroep Inkom is nog steeds voorstander van gemengde introductiegroepen bij de komende Inkom, maar ze sluit niet uit dat de koers verandert. Dat bleek vorige week tijdens een vergadering van een U-raadscommissie.

Sporthal op zijn vroegst najaar 2013

Er zit nog weinig schot in de ontwikkeling van een nieuwe sporthal. Dat bleek vorige week woensdag tijdens een commissievergadering van de universiteitsraad. Een nieuw sportcomplex zal op zijn vroegst pas na de zomer van 2013 klaar zijn. Eerst moet vóór juli nog een haalbaarheidsstudie worden uitgevoerd.

Topman Carim vertrekt naar AMC

De patholoog prof. Mat Daemen (51), wetenschappelijk directeur van het hart- en vaatziekteninstituut Carim, vertrekt naar het Academisch Medisch Centrum van de Universiteit van Amsterdam. Hij krijgt daar de mogelijkheid om “een onderzoeksgroep op het gebied van hart- en vaatziekten te vormen en te runnen” zegt een woordvoerder van het AMC. Maar bro...

Verder kijken dan je neus lang is

Stelling: Als het raar is, dan is het raar. Naar prof. dr. P. B. Soeters, chirurg
Hospiteer hero

Hospiteer hero

Ype Driessen

Ter Horst: “Bezuinig desnoods op studenten-ov-kaart”

Als het kabinet ‘ballen’ heeft, bezuinigt het niet op het onderwijs, maar op de ov-jaarkaart voor studenten. Of het laat het hoger onderwijs vijftienduizend studenten minder opleiden.  

VVD pleit voor collegegeldvrij besturen

Als het aan de VVD ligt, hoeven studenten geen collegegeld te betalen tijdens een bestuursjaar. Ze moeten zich tijdelijk kunnen uitschrijven, ook als ze een bestuursbeurs van hun universiteit of hogeschool krijgen.

Haalt Zijlstra de deadline?

Het is maar de vraag of langstudeerders komend studiejaar inderdaad drieduizend euro extra collegegeld moeten betalen. Zelf voorziet staatssecretaris Zijlstra geen problemen bij de behandeling van zijn wetsvoorstel, maar zijn planning is nogal optimistisch.

SP wil met studentenbonden protesteren

De Socialistische Partij wil op dinsdag 15 maart in Den Haag demonstreren tegen de plannen van staatssecretaris Halbe Zijlstra. De studentenbonden wisten nog van niets, maar ze zijn van harte welkom, zegt de SP.

Zijlstra stelt studentenorkesten niet gerust

Staatssecretaris Zijlstra van Onderwijs en Cultuur heeft de noodkreet van de studentenorkesten gehoord, maar kan niet beloven dat zij gespaard zullen worden bij de bezuinigingen op cultuur. Vorige maand stuurden negen studentenorkesten een brandbrief naar de staatssecretaris, omdat zij dubbel geraakt zouden worden door zijn beleid: de langstudeerr...

Pagina 1 van 13Eerste   Vorige   [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Volgende   Laatste