Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Artikelen voor februari 2012

Geen Observant ivm carnaval

Donderdag 1 maart verschijnt er een nieuwe Observant. Vorige week kwam er geen nummer uit in verband met carnaval.

SBE verhoogt norm BSA

Wie niet via een bindend studieadvies weggestuurd wil worden, zal in het eerste jaar beter zijn best moeten doen. De School of Business and Economics verhoogt de BSA-norm van 34 naar 47 studiepunten. De faculteitsraad stemde vorige week donderdag hiermee in. De opleidingscommissie had in januari al groen licht gegeven.

Mogelijk meer geneeskundestudenten

Waarschijnlijk vandaag - vrijdag 17 februari - bespreekt het kabinet een voorstel van minister Schippers van Volksgezondheid om meer studenten toe te laten tot de geneeskundeopleidingen.

Kom naar het Observant Lagerhuisdebat

‘Student en stad staan na 35 jaar nog steeds met de rug naar elkaar toe. Een grof schandaal!?’ Zo luidt een van de stellingen waarover een panel bestaande uit 35 mensen uit de stad Maastricht en de Universiteit Maastricht op maandagavond 5 maart gaan debatteren. Centraal thema: ‘De Maastrichtse student moet meer betrokken worden bij de stad Maastri...

Seksen

Seksen

Ype Driessen

De studentenziekte

“Had ik maar één dagje langer.” Het is elke keer hetzelfde liedje als ik weer eens loop te stressen om een deadline te halen. Maakt niet uit hoeveel tijd ik ervoor had - uren of jaren: als het op de deadline aankomt kom ik standaard een dag tekort. En als die dag me wordt gegeven, blijkt warempel ook mijn nieuwe deadline een dag te vroeg te komen. ...

“How can you possibly get a zero?”

Now that the results of the first two blocks and the first deregistrations have been processed, the Maastricht Faculty of Law may carefully draw the conclusion that the Matching and Binding project has been successful. But of course there is always a lesson to be learnt for next time; the system needs to be fine-tuned in some places.

Bijverdiengrens levert 33,5 miljoen op

De overheid krijgt 33,5 miljoen euro van studenten die in 2008 te veel hebben bijverdiend en een deel van hun basisbeurs moesten terugbetalen. Dat is veel meer dan in andere jaren.

Verhagen ziet geen kenniscrisis

Er is helemaal geen sprake van een kenniscrisis, stelt minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie. Er zijn inderdaad nogal weinig technici en bèta’s in Nederland, maar daar valt iets aan te doen.

Louise Gunning nieuwe collegevoorzitter UvA en HvA

De raden van toezicht van de Universiteit en de Hogeschool van Amsterdam hebben Louise Gunning benoemd tot voorzitter van hun gezamenlijke college ven bestuur.
Pagina 1 van 10Eerste   Vorige   [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Volgende   Laatste