Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Artikelen voor februari 2018

Weer geen Vici-subsidie voor de UM

Weer geen Vici-subsidie voor de UM

MAASTRICHT/NEDERLAND. Amsterdam heeft er tien. Utrecht zes. En Maastricht geen enkele, net als vorig jaar. Dat is de uitkomst van de jongste Vici-ronde van NWO. De Vici-beurs bedraagt anderhalf miljoen en is daarmee in Nederland een van de belangrijkste wetenschappelijke premies. Gevorderde onderzoekers kunnen er een vernieuwende onderzoekslijn mee...

New SBE dean: “I won't be a bull in a china shop”

New SBE dean: “I won't be a bull in a china shop”

MAASTRICHT. The 54-year-old Danish economist Peter Møllgaard is to become the new dean of the School of Business and Economics (SBE) on 1 April. For the past three years Møllgaard has been ‘research dean’ at the Copenhagen Business School (CBS).

Visitatiecommissie positief over opleidingen psychologie

MAASTRICHT. Het probleemgestuurd onderwijs is een sterk en onderscheidend punt en het toetsbeleid is sterk verbeterd. De visitatiecommissie van onderwijskeurmeester NVAO, die maandag en dinsdag de faculteit psychologie en neurowetenschap bezocht voor de heraccreditatie van de bachelor en master psychologie en de master Mental Health, was erg positi...
“Ik had liever Chief Happiness Officer willen heten”

“Ik had liever Chief Happiness Officer willen heten”

Ze heeft bij de faculteit cultuur-en maatschappijwetenschappen (Fasos) gestudeerd, is daar ook gepromoveerd, was er docent en is nu op haar 33ste Diversity Officer geworden van de Universiteit Maastricht. Maar Constance Sommerey had liever een andere titel gehad. Met happiness erin.
Over leeftijdsdiscriminatie en seksuele intimidatie

Over leeftijdsdiscriminatie en seksuele intimidatie

Op 8 maart is het Internationale Vrouwendag. Voor de Universiteit Maastricht aanleiding om die dag een bijeenkomst te organiseren waarmee ze haar diversiteits- en inclusiviteitsbeleid wil voeden. En nee, het gaat niet (alleen) over de ongelijkheid tussen mannen en vrouwen.
Een lounge voor SBE-docenten

Een lounge voor SBE-docenten

De studenten hebben er al lang een. En toen dachten de docenten van de School of Business and Economics: wij ook! Zo eenvoudig steekt de wereld soms in elkaar. Inmiddels is de docentenlounge - op de begane grond, nabij de mensa - een feit. Smaakvolle sofa’s, elegante goudkleurige lampen en een joekel van een tv. Iedereen die les geeft, kan hi...

Studentenstudio’s in voormalige Club Alla

Studentenstudio’s in voormalige Club Alla

MAASTRICHT. Club Alla sluit definitief zijn deuren. Uitbater Fred Leenders stopt met procederen tegen de gemeente. Het pand krijgt waarschijnlijk een nieuw bestemmingsplan: Jan Cremers, de nieuwe eigenaar van het pand, wil er studentenstudio’s gaan maken. De aanvraag hiervoor loopt nog bij de gemeente.

Voormalig hbo-directeur eist 84 duizend euro aan vakantiedagen

MAASTRICHT. Hij heeft hard gewerkt en veel vakantiedagen opgespaard, stelt een oud-directeur van Zuyd Hogeschool. Bij de rechter eiste hij uitbetaling van 84 duizend euro. Maar die geeft hem ongelijk.
SBE moet op zoek naar datawetenschappers

SBE moet op zoek naar datawetenschappers

MAASTRICHT. De School of Business and Economics zou in de komende twee jaar een kleine vijftien datawetenschappers moeten aannemen, vindt prof. Jos Lemmink. Het is de hoogste tijd om ruimte te maken voor slimme technologie in het curriculum. Volgende week geeft hij een presentatie voor het faculteitsbestuur.
Afscheid van Daniel Day-Lewis

Afscheid van Daniel Day-Lewis

Het verhaal: In het Londen van de jaren vijftig is Reynolds Woodcock (Daniel Day-Lewis) een gevierd modeontwerper. Samen met zijn zus Cyril (Leslie Manville) bestiert hij vanuit een statige herenwoning het modehuis Woodcock en voorziet hij de Britse high society van elegante jurken. Vrouwen komen en gaan in Woodcocks leven, maar zijn steevast veroo...

Pagina 1 van 7Eerste   Vorige   [1]  2  3  4  5  6  7  Volgende   Laatste