Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Artikelen voor maart 2014

Bruine sjaal

Tien jaar was zuslief toen het heerlijk avondje op 5 december voor haar veranderde in een bittere nacht. De pieten hadden een leuk spel bedacht: dobbelen. Had je geluk, dan kreeg je een pakje. Zus had niet zo veel geluk die avond. Beteuterd keek ze toe hoe wij complete poppenhuizen en legotreinen uit hun verpakkingen scheurden. Na lang wachten was ...

UM-student jongerenvertegenwoordiger UNESCO

MAASTRICHT. De schakel tussen jongeren en grote instanties, dat is de rol die Esther van Duin (22), student cultuurwetenschappen aan de Universiteit Maastricht, het komende jaar als landelijke jongerenvertegenwoordiger voor UNESCO op zich gaat nemen. Samen met de Leidse student Frits Brouwer (21) werd Van Duin afgelopen dinsdag (25 maart) door de N...
Job Cohen ontfermt zich over vluchtelingstudenten

Job Cohen ontfermt zich over vluchtelingstudenten

NEDERLAND. Voormalig PvdA-leider Job Cohen volgt Ruud Lubbers op als voorzitter van Stichting Vluchteling-Studenten UAF. Dat heeft de stichting bekend gemaakt.

Maastrichtse masterstudenten zijn snel

MAASTRICHT. Voor het eerst geven de universiteiten inzicht in het studiesucces van hun masterstudenten: 40 procent is op tijd klaar, terwijl zo’n 15 procent de eindstreep zelfs binnen vijf jaar niet haalt. De Maastrichtse masterstudenten behoren tot de snelste afstudeerders.

Zonder basisbeurs nog even onder moeders vleugels

NEDERLAND. Als de basisbeurs daadwerkelijk wordt afgeschaft blijven studenten langer thuis wonen, blijkt uit een onderzoek in opdracht van minister Stef Blok van Wonen. En de studenten die toch op kamers gaan, willen goedkoper wonen.
Meeste ouders zien overgewicht kind niet

Meeste ouders zien overgewicht kind niet

MAASTRICHT. Jeugdinstellingen en de GGD stonden te trappelen om Triple P Lifestyle, een pedagogisch programma voor ouders van te dikke kinderen, op grote schaal in te voeren. In Australië gooit de opvoedmethode hoge ogen. Maar niet in Nederland, zo blijkt uit Maastrichts evaluatieonderzoek. Het advies: niet invoeren. Althans, niet nu.

Groningse wetenschappers in verzet tegen Gmail

NEDERLAND. De Rijksuniversiteit Groningen wil de e-mail van alle wetenschappers en studenten bij Gmail onderbrengen. Onderzoekers zetten de hakken in het zand: ze vrezen dat het Amerikaanse bedrijf gevoelige informatie in handen krijgt. De Groningse universiteit wil tonnen besparen door alle e-mail over te zetten, schrijft de Volkskrant vanoc...

Hoogopgeleide vrouwen steeds jonger moeder

Hoogopgeleide vrouwen steeds jonger moeder

NEDERLAND. Van elke honderd hoogopgeleide vrouwen die in 1980 zijn geboren, waren er 37 op hun dertigste moeder. Dat zijn er meer dan voorheen, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek.
Wachten op Obama

Wachten op Obama

BRUSSEL. Jimmy Bastings, een Maastrichtse bachelorstudent gezondheidswetenschappen, was gisteren een van twintig UM-studenten die de speech van president Obama in Brussel mochten bijwonen. Lang wachten, veel veiligheidscontroles, maar dan heb je ook wat! Bastings hield voor Observant een dagboek bij.
Studenten UM doen aangifte tegen Wilders

Studenten UM doen aangifte tegen Wilders

MAASTRICHT. Maastrichtse studenten gaan vrijdagmiddag aangifte doen tegen Geert Wilders. De politicus vroeg vorige week tijdens een speech na de gemeenteraadsverkiezingen aan zijn publiek of ze meer of minder Marokkanen wilden. Het publiek scandeerde “minder, minder, minder”, waarop Wilders zei: “Dan gaan we dat regelen.” Si...

Pagina 1 van 8Eerste   Vorige   [1]  2  3  4  5  6  7  8  Volgende   Laatste